Keresés
Close this search box.

Második helyen jutott tovább a futsalválogatott

blank

A magyar futsalválogatott utolsó csoportmérkőzésén 5-3-ra kikapott Ukrajnától a győri világbajnoki selejtezőtornán, ezzel a második helyen jutott tovább a rájátszásba.

Már a találkozó előtt eldőlt, hogy a papírformának megfelelően a magyar és ukrán együttes folytathatja szereplését a vb-selejtezősorozat rájátszásában. A mérkőzésnek az ukránok voltak az esélyesei, akik megelőzik a magyarokat a világranglistán.

Ennek megfelelően a vendégek hamar magukhoz vették az irányítást, és már a harmadik percben megszerezték a vezetést, amire hamar, két perccel később érkezett a magyar válasz, Dróth Zoltán révén büntetőből (1-1). Az első félidő hajrájában ismét előny szerzett az ellenfél, de a magyar együttes remek teljesítményt nyújtott.

A második felvonásban szerencsés találattal növelte kettőre a különbséget Ukrajna, de a magyar válogatott nem adta fel, beszorította ellenfelét és Hosszú Ádám lövését követően tíz perccel a vége előtt egy gól volt a vendégek előnye (2-3). Sajnos hat perccel a vége előtt egy balszerencsés kapusmozdulat következtében megint kettővel vezetett a rivális, és bár Horváth Norbertnek köszönhetően három perccel a befejezést megelőzően ismét egy gólra felzárkóztak a magyarok, az ukránok a hajrában büntetőből beállították az 5-3-as végeredményt.

Összesen hét selejtezőtornát rendeznek Európában, mindenhonnan az első két-két helyezett jut be a rájátszásba, ahol sorsolás után hét oda-visszavágós párharcot rendeznek, melyek győztesei szerepelhetnek a kolumbiai világbajnokságon, amit 2016-ban ősszel rendeznek.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top