Keresés
Close this search box.
kisdavid

Kiss Dávid szerint ki voltak éhezve a sikerre

Kiss Dávid, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője szerint csapata ki volt éhezve arra, hogy a hétvégén – négy elveszített döntőt követően – megnyerje a jégkorong Magyar Kupát.

A szezon előtt kinevezett szakvezető az M4 Sport hétfő esti Nemzeti Sporthíradójában elmondta, szerették volna bebizonyítani: „nem lehet kérdés, haza akarjuk vinni a kupát!”.

Kiss kiemelte, hogy minden játékosa nagyon élvezte a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban rendezett Final Fourt, és bár a Dunaújváros elleni szombati elődöntős, 6-1-es győzelem alkalmával nem volt elég gyors a játék, a Budapest Jégkorong Akadémiával szemben 8-3-ra megnyert fináléban már magasabb tempó volt, ami kedvezett nekik. Azt is hangsúlyozta, hogy sikerült kihasználni az ellenfél hibáit, és gyorsan tudtak átrendeződni védekezésből támadásokba, ahogy az osztrák ligában ezt megszokták.

A vezetőedző kitért csapategység fontosságára, valamint a lelkes szurkolóseregre is, amely szinte hazai pályát és remek hangulatot varázsolt számukra.

Az osztrák ligában a gárda hét fordulóval az alapszakasz zárása előtt a második helyen áll, kedden viszont a roppant erős Red Bull Salzburg vendége lesz.

Természetesen a rájátszás előtt szeretnénk ezt a pozíciót megtartani, nagyszerű lenne, de nehéz lesz, mert a tabella első feléhez tartozó csapatokkal találkozunk még, és csak két hazai mérkőzésünk van hátra” – tette hozzá.

A Magyar Kupa-hétvége legértékesebb játékosának választott Mihály Ákos szerint a csapat- és sortársak nélkül ezt a díjat nem érdemelhette volna ki. A csatár tagja a jövő heti olimpiai selejtezőre készülő válogatottnak is. A csapat sorrendben a spanyol, a litván és a japán csapattal mérkőzik a Tüskecsarnokban. Szerinte az utolsó mérkőzésen dől el az első hely és vele a továbbjutás kérdése is.

(Forrás: MTI, nyitókép: Facebook / Hydro Fehérvár AV19)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top