Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Megvan a győzelem!

MTI Fotó: Kovács Tamás

A Tüskecsarnokban zajló Hokihét csütörtöki játéknapján a magyar jégkorong-válogatott szoros meccsen, 2-1-re diadalmaskodott a lengyel gárda felett.

A két válogatott az áprilisi, divízió I/A-világbajnokságon is találkozik majd, így minden bizonnyal egyik csapat sem akarta felfedni az összes fontos játékelemét. Mivel Rich Chernomaz szövetségi kapitány jelenleg az U20-as magyar válogatottal Olaszországban vesz részt egy nemzetközi tornán, ezúttal Majoross Gergely és Diego Scandella irányította a gárdát.

Jelentős magyar fölénnyel indult a mérkőzés. Amikor már majdnem góllá érett a sok támadóidő, akkor Sofron Istvánt kiállították akadályozásért, pedig a korong már bejutott a lengyel kapuba. Az emberelőny felhozta a vendégeket, Rajna Miklósnak komoly lövéseket kellett védenie. Azonos létszámnál visszaállt a magyar fölény, Magosi Bálint és Orbán Brance ziccerét védte Rafal Radziszewski.

Lengyel rohamokkal kezdődött a második játékrész, aztán a 30. percben húsz másodperc alatt két gól is esett. Előbb Bodó Christopher lövése csorgott be – ez volt a honosított csatár első találata a válogatottban -, majd Krístian Dziubinski fonákemelését nem látta Rajna. A gólváltást követően Krzysztof Zapala lekönyökölte Bodó fejét, amiért végleges kiállítást kapott. Az emberelőnyben azonban Kóger Dániel, Kovács Csaba és Hári János is ordító helyzetet hagyott ki. Magosi Bálint kiállításakor pedig Nagy Krisztián majdnem emberhátrányban talált be.

A záró harmad kettős lengyel emberelőnnyel indult, ám nem változott az eredmény. Kiegészülve Sofron István lépett ki, és higgadtan emelt az elfekvő kapus fölött a hálóba. Korongeladás után Hári ugrott ki, csak szabálytalanul tudták megállítani. Újból lendületbe jött a hazai csapat, amely sokszor veszélyeztetett. Nagy Gergő lövése a kapuvason csattant. A végén már kockáztattak a vendégek, volt lehetőségük az egyenlítésre, Rajna viszont remekelt.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top