Keresés
Close this search box.

Ocskay Gábor visszavonul

blank

Visszavonul Ocskay Gábor, a székesfehérvári jégkorongozók szakosztály-igazgatója, aki negyven éven át játszott meghatározó szerepet a város hokiéletében.

„Mindenképp eljött a változás ideje, amit az erősen kudarcnak minősíthető EBEL-szezonunk is indokol” – mondta a klub honlapján a 65 éves sportvezető, aki kifejtette, mivel állami cég nem támogathat sportegyesületeket, új klub jön létre.

„Gyakorlatilag már csak a jóváhagyó pecsét hiányzik, hogy az új szervezet létrejöhessen Fehérvár AV19 SC néven” – tudatta.

Ocskay közölte: az új szervezetben új vezetők vállalnak szerepet, Gál Péter Pál lesz az elnök, Fekti István tölti be az alelnöki és szakmai vezetői posztot, míg a csapat általános igazgatója Szélig Viktor lesz.

Mellettük az örökös bajnok Palkovics Krisztián is tagja lesz annak a négytagú szűk menedzsmentnek, amely a jövőben irányítja majd a fehérvári jégkorongot. Reményei szerint nekik sikerül olyan csapatot kialakítaniuk, amely 2019-ben, az új csarnok avatásakor már komolyabb álmokat dédelgethet a helyezéseket illetően.

„Most töltöttem be a hatvanötöt, úgy érzem, hogy most már jönni kell a fiataloknak. A 40 évem első 17 éve csak edzősködésről szólt” – olvasható az interjúban.

„Nagyon szép negyven év volt ez, és remélem, hogy még legalább tíz évet eltölthetek itt nyugdíjasként. Tiszta erőből fogom segíteni az új menedzsmentet abban, amire megkérnek – erre a polgármester és az új klubvezetés is felkért. A feladataim az eddig meglévő szponzorokkal való kapcsolattartás lesz, de az új szervezet, az új klub felépítése már nem az én hatásköröm” – nyilatkozta Ocskay Gábor.

A mostani szezonban a Fehérvár AV 19 az osztrák ligában nem jutott rájátszásba, míg a Fehérvári Titánok a MOL Liga negyeddöntőjében 4-1-re maradt alul a MAC Budapesttel szemben.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top