Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC hivatalos oldal)

A címvédő sem állíthatta meg a Győrt

Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC hivatalos oldal)

A női kézilabda Bajnokok Ligája harmadik mérkőzésén is diadalt aratott a Győr, miután a magyar csapat a címvédő CSM Bucuresti otthonában 27-24-re diadalmaskodott.

Az ETO az első két fordulóban remekelt, előbb könnyedén verte a vendég dán Midtjyllandot, majd Oroszországban a Rosztov Dont győzte le nagyszerű hajrával. A bukarestiek – akik az előző sorozat döntőjében éppen a győrieket győzték le hosszabbítás után hétméteresekkel – a nyitókörben nyertek a rosztoviak ellen, de aztán kikaptak Dániában.

A pénteki mérkőzést jól kezdte a magyar csapat, az első félidő közepéig többször vezetett egy-egy góllal, sőt a 16. percben kettővel is. Ekkor azonban megtorpant, a nagyobb sebességre kapcsoló hazai együttes emberelőnybe került, majd sorozatban lőtte góljait, míg a győri helyzetek ekkor kimaradtak. Ambros Martín vezetőedző a 20. percben időt kért, mert csapata 5-7-ről egymás után négy gólt kapott. Ez sem segített azonban, mert határozottan zárt a bukaresti védelem, miközben a Győr támadásban pontatlan volt, ráadásul megint – többször is – emberhátrányba került. A különbség a 26. percre négytalálatnyira nőtt (12-8), ami egy-egy újabb góllal a szünetig meg is maradt.

A második félidő hazai találattal indult, de aztán Eduarda Amorim pontos lövéseivel lendületbe hozta csapatát, amely előbb közelebb zárkózott (14-12), majd a 40. perc végén egyenlített (16-16). Sőt, kettővel később 6-7-es állás után először visszavette a vezetést. Több gólváltást követően nemsokára kettőre, majd háromra nőtt a különbség a győriek javára, ami a végéig meg is maradt.

A második félidőben sokkal lendületesebben kézilabdázott a győri csapat, védekezésben és támadásban is nagyon jó teljesítményt nyújtott, ennek volt köszönhető, hogy ezt a harminc percet 18-11-re megnyerte, továbbá annak, hogy Kiss Éva a kapuban remekelt.

Bódi Bernadett hat, Amorim és Heidi Löke öt-öt góllal vette ki a részét a sikerből.

A játékosok pár perccel a mérkőzés vége után a magyar szurkolók szektorába felmenve köszönték meg a buzdítást.

 

Forrás: MTI

Az ünneplés képei Bukarestben… Minden győzelem után felemelő érzés itt MAGYARNAK lenni! #gyoriaudietokc_official #hajraeto #hajragyor #victory #ehfcl

Közzétette: Győri Audi ETO KC hivatalos oldal – 2016. október 28.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top