Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC hivatalos oldal)

A címvédőket fogták ki a magyarok

Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC hivatalos oldal)

A pénteki kézilabdaBajnokok Ligája sorsoláson a női és a férfi ágon is a címvédővel kerültek egy csoportba a magyar csapatok.

A Veszprém a Barcelonával, a Szeged a címvédő Kielcével egy csoportban

A legutóbb ezüstérmes Veszprém a Barcelonával, míg a Szeged a címvédő Kielcével került azonos nyolcasba.

„Kifejezetten örülök, hiszen a csoportmérkőzéseken van esély korrigálni, illetve aki ebből a csoportból továbbjut, jó eséllyel gyengébb ellenfelet kap” – hangsúlyozta Kálomista Gábor, a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója a Sport TV-nek.

Az erősebb ág csoportelsői egyenes ágon bejutnak a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek jutnak még tovább a kieséses szakaszba, ahol csatlakozik hozzájuk további két csapat a gyengébbik ágról.

 

A címvédővel egy csoportban a Győr

A legutóbb szintén ezüstérmes Győri Audi ETO KC a címvédő CSM Bucurestivel került egy csoportba a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportsorsolásán.

A magyar és a román együttes mellett a dán FC Midtjylland és az orosz Rosztov Don szerepel majd a C csoportban.

A Ferencváros az elmúlt idényben harmadik macedón Vardar Szkopje és az orosz Asztrahanocska mellett a 2. selejtezőcsoport győztesével került a B jelű négyesbe.

„Se az ág, se a csoport nem kedvezőtlen számunkra, a sorsolás félúton van a legjobb és a legrosszabb között. A Lipcsével komoly elszámolnivalónk van, örülök, hogy egy csoportba kerülhetünk velük, ez extra motiváció lenne nekünk” – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője, Elek Gábor a Sport Tv-nek, utalva a két évvel ezelőtt elvesztett selejtezőre.

A selejtezőket szeptemberben rendezik, a csoportkör első fordulójára október 14-16. között kerül sor. A csoportok első három helyezettje jut tovább.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top