Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar kézilabda-válogatott) / MKSZ/Kovács Anikó

„Elégedett vagyok a hozzáállással is, de a támadójátékunk néha még mindig akadozott”

Fotó: Facebook (Magyar kézilabda-válogatott) / MKSZ/Kovács Anikó

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen csapata Argentína felett aratott 33-15-ös győzelme után elégedetten nyilatkozott az együttes hozzáállásáról és védekezéséről.

„A védekezésünk is rendben volt, és elégedett vagyok a hozzáállással is, de a támadójátékunk néha még mindig akadozott” – mondta a lefújás után a dán edző. Hangsúlyozta, nagyon örül, hogy a norvégok és a svédek elleni mérkőzésekkel ellentétben ezúttal gyors ellenakciók végén is eredményesek voltak a magyarok.

A válogatott szombaton a világ– és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kapott ki a B csoportban, Bietigheim-Bissingenben, csütörtökön pedig Lengyelországgal találkozik.

Rasmussen dicsérte Kovács Annát, akinek – elmondása szerint – kellett hat-hét perc, hogy játékba lendüljön, de utána a mezőny legeredményesebb tagja lett hét góllal. Hozzátette, ezúttal lehetőséget adhatott azoknak is, akik eddig kevesebbet játszottak a világbajnokságon. Az argentinokról csak annyit jegyzett meg, „lesznek ennél erősebb ellenfeleink is”.

A hátralévő két csoportmeccsen a kerethez kedden csatlakozott Szucsánszki Zita is pályára léphet, de a szövetségi kapitány továbbra sem árulta el, melyik játékos helyére cseréli be a Ferencváros irányítóját, bár a fejében már körvonalazódik a döntés.

Az argentinok ellen két gólt szerző Szekeres Klára elmondta, az első néhány percben változatlanul görcsösek voltak, tíz perc kellett, hogy alkalmazni tudják a megbeszélteket. Ezenkívül a gyors indítások utáni találatokat, illetve a kapus Janurik Kinga remek teljesítményét emelte ki az FTC védőjátékosa.

 

Javier Sabaté is szurkol a magyar válogatottnak

A magyar férfi kézilabda-válogatott előző szövetségi kapitánya is szurkol a magyar női csapatnak a németországi világbajnokságon.

„Nem a rajt a legfontosabb egy tornán. A lányok nem kezdtek jól, de látszott rajtuk az akarás, és Argentínát jó játékkal győzték le” – nyilatkozta a spanyol edző.

Hangsúlyozta, a lengyelek elleni csütörtöki, illetve a csehekkel szembeni pénteki csoportmérkőzés rendkívül fontos lesz a folytatás szempontjából.

A magyar válogatott szombaton a világ– és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kapott ki a B csoportban, Bietigheim-Bissingenben, kedden pedig 33-15-re legyőzte Argentínát.

Sabaté elmondta, jelenleg Berlinben él, ezért volt lehetősége ellátogatni Bietigheim-Bissingenbe, hogy szurkoljon a női csapatnak, illetve üdvözölje a magyar szövetség vezetőit.

A spanyol, a katalán, az angol és a magyar után a német lesz az ötödik nyelv, amit az edző megtanul. Emellett továbbra is pihenéssel és rengeteg mérkőzés megtekintésével tölti az idejét, amire Berlinben és környékén számos lehetősége van.

A 41 éves Sabaté a szintén spanyol Carlos Ortega másodedzőjeként 2012-ben érkezett Veszprémbe, 2015-ben lett a csapat vezetőedzője, tavaly március óta pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt, de idén nyáron mindkét poszton a svéd Ljubomir Vranjes váltotta.

Irányításával a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájában tavaly második, idén harmadik lett, a SEHA Ligában egy évvel ezelőtt győzött, és idén is döntőt játszhatott, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig mindkét szezonban megnyerte. A nemzeti együttes a vezetésével kijutott a januári franciaországi világbajnokságra – ahol az olimpiai bajnok Dánia búcsúztatásával a negyeddöntőig jutott -, majd a jövő januári horvátországi Európa-bajnokságra is.

Nyáron még úgy fogalmazott, a mostani szezonban nem szeretne edzőként dolgozni, most viszont elmondta, hogy ismét van ereje és energiája, hiszen kipihente magát, feltöltődött, és már nem zárja ki, hogy hamarosan ismét munkát vállal.

Természetesen a Veszprém mérkőzéseit is örömmel nézi a televízióban, és drukkol előző csapatának. „A Veszprém továbbra is az egyik legnagyobb klub a világon, ahol minden meccsen és minden versenysorozatban a győzelem a cél. A BL-re is igaz, hogy nem a szezon kezdete a legfontosabb, hanem a vége, ahogyan már korábban is mondtam” – nyilatkozta Javier Sabaté.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top