Fotó: Fradi.hu

Hőstett a Ferencváros kupagyőzelme

Fotó: Fradi.hu

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda-csapatának vezetőedzője, Elek Gábor nagy hőstettnek tartja a Magyar Kupa elhódítását.

„Elég jól kezdtük a mérkőzést, utána pedig a szívük vitte előre a lányokat. Ahogyan teltek a percek, láttuk, hogy szinte folyamatosan előnyben vagyunk, és elkezdtünk hinni abban, hogy itt még valami nagy dolgot is véghezvihetünk. Ez egészen az 59. percig így volt” – elevenítette fel a bajnok Győri Audi ETO KC elleni vasárnapi kupadöntőt az MTI kérdésére Elek Gábor a klub szerdai sajtóbeszélgetésén.

A szakvezető hozzátette, az utolsó percet egy kicsit „elszúrták”, mert kétgólos előnyt nem szabad így eladni egy perc alatt, de aztán a hétméteres-párbajban kompenzáltak. „Nagyon örülök neki, nagy hőstettnek tartom, de ez már lassan a múlté, mert most már Bukarestre összpontosítunk” – utalt a pénteki Bajnokok Ligájanegyeddöntőre.

A kecskeméti fináléban az esélyesebbnek tartott győriek csupán egyszer vezettek (7-6), és bár az utolsó percben 27-29-ről egyenlíteni tudtak, a hétméteres-dobásokat 5-3-ra az FTC nyerte, ezzel megszakította ellenfele 12 éven át tartó sorozatát.

A rangadón hét gólt szerző Kovacsics Anikó úgy fogalmazott, mindenki úgy érkezik egy kupadöntőre, hogy a Győr az esélyes, sőt szinte már meg is van neki a trófea.

„Ezért is volt nagyon nagy dolog, hogy szinte végig vezetve, majd a hétmétereseket magabiztosan értékesítve meg tudtuk nyerni a kupát. Nagyon jó érzés, nagyon boldog vagyok, hogy ezt el tudtuk érni” – tette hozzá az irányító, aki tíz évet töltött az ETO-ban, mielőtt tavaly nyáron a Ferencvároshoz szerződött.

„Abban tudok segíteni a mostani csapatomnak, hogy éppen melyik figurát mondják be a győriek, mit játszanak” – árulta el Kovacsics.

Az FTC a 12. kupagyőzelmét ünnepelhette, ezzel az örökrangsorban utolérte a Vasas SC-t és a Győrt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top