Keresés
Close this search box.
Fotó: karate.hu

Motiváltan vágnak neki a vb-nek a magyar karatésok

Fotó: karate.hu

A szerdától vasárnapig tartó karate világbajnokságnak idén Linz ad otthont, amelyen Magyarországot tizenhárom versenyző fogja képviselni.

A kétévente sorra kerülő csúcsesemény az első vb azóta, hogy augusztusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megszavazta: történetében először a sportág ott lehet a 2020-as olimpián. Így az ausztriai mezőnyben minden bizonnyal lesznek olyanok, akik négy év múlva Tokióban az ötkarikás játékokon is főszerepet játszanak majd.

A linzi magyar indulók közt ott van az idei Európa-bajnokságon küzdelemben harmadik Tadissi Martial, akit a WKF világszövetség honlapja is az esélyesek közé sorol a 67 kilogrammos súlycsoportban. Az UTE sportolójának jó formáját bizonyítja, hogy a sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League legutóbbi két állomásán egy arany- és egy bronzérmet nyert. Rajta kívül az MTK-s Hárspataki Gábor (75 kg), aki a májusi Eb-n a bronzmérkőzésig jutott, ugyancsak kellemes meglepetést okozhat. Sérülés miatt viszont nem léphet tatamira Linzben a korábbi korosztályos világbajnok Szegedi Döme.

„Az edzőtábor végére a teljes csapattal sikerült egy szinttel feljebb lépnünk. Motiváltan és tettvággyal vágunk neki a vébének, de mivel a világ legjobbjai lesznek az ellenfelek, maximális koncentrációra, hitre, magabiztosságra és kreativitásra lesz szükség a sikerhez” – nyilatkozta a Magyar Karate Szakszövetség honlapján Ruzsinszki György, a felnőttválogatott edzője.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top