Keresés
Close this search box.
janurik kinga

Janurik és Faluvégi is lemarad a tornáról

Janurik Kinga és Faluvégi Dorottya sem lesz tagja a magyar női kézilabda-válogatottnak a november 30-án kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A magyar szövetség csütörtökön a honlapján tette közzé a dán-norvég-svéd közös rendezésű tornára készülő játékosok névsorát. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány – az októberben kihirdetett 34 fős névsorhoz képest – nem számíthat a súlyos térdsérülés után gyógyuló Szikora Melindára, a német Bietigheim kapusára, továbbá Janurik Kingára, a Ferencváros kapusára és Faluvégi Dorottyára, a Bietigheim jobbszélsőjére.

Kimaradt továbbá Háfra Noémi, Kácsor Gréta és meglepetésre a Bajnokok Ligájarésztvevő Rapid Bucuresti-ben remeklő Korsós Dorina is.

Az már korábban eldőlt, hogy Tomori Zsuzsanna, Planéta Szimonetta, Kisfaludy Anett, Fodor Csenge, valamint a térdműtét után gyógyuló Szöllősi-Zácsik Szandra nem szerepel a tornán, ők a bő keretbe sem kerültek be.

Ott lesz viszont a kétszeres válogatott Simon Petra, a Ferencváros irányítója.

Sajnos Janurik Kinga sérülése nem jött rendbe, nem lehet ott a vb-n” – idézi a magyar szövetség honlapja Golovin Vlagyimirt. „Rossz hír, hogy Faluvégi Dorottya sem tarthat velünk, a térdének állapota kluborvosa és Lohner Balázs keretorvos szerint sem terhelhető olyan módon, hogy sérülésveszély nélkül játsszon. Természetesen a munkát megkezdő 18 kerettaggal és a stábbal együtt mindent megteszünk, hogy sikeresen szerepeljünk, hiszen mindenkinek az a vágya, hogy ott lehessünk az olimpiai selejtezőn, majd a párizsi olimpián.

A csapat hétfőn kezdi meg a felkészülést Telkiben, majd jövő szombaton és vasárnap Hollandiában két felkészülési mérkőzést játszik. A vb-n Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig – amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

(Forrás és nyitókép: MTI)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top