Keresés
Close this search box.
erdimaria

Érdi Mária a világ legjobbja akar lenni

A jövő évi párizsi olimpiára konkrét céllal utazik Érdi Mária világbajnok vitorlázó, aki hosszú távon a hajóosztálya legjobbja akar lenni a világon.

Az MVM SE hajósa a csütörtöki sajtótájékoztatón az augusztusi vb-ről elmondta, az éremfutamban élete legéretteb vitorlázásával tudott győzni. Kiemelte, az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot a legnehezebb megnyerni, mert azt ugyanúgy négyévente rendezik, mint az olimpiát.

A sporttörténelmi vb-aranyig – első magyar női vitorlázóként nyert vb-t ötkarikás hajóosztályban – vezető útról felidézte, hogy a riói játékok után kezdett igazán komoly célokat kitűzni maga elé és tudatosan készülni. Egy-másfél éve pedig összeállt egy olyan csapat – benne az edzővel, pszichológussal, diatetikussal, gyógytornásszal és klubja szakembereivel -, amelyben mindenki hisz a sikerben és alázattal dolgozik érte.

Én csak a futamok alatt a vízen vagyok egyedül” – fogalmazott a 25 éves versenyző, aki a korosztályos vb– és Eb-címek után idén márciusban, az Európa-bajnokságon szerezte meg első érmét, a felnőttek között. Az Eb szerinte áttörést jelentett pályafutásában, mert a verseny alatt akadt olyan pillanat, amikor abba akarta hagyni, de végül megerősödve és bronzéremmel fejezte be.

„Az Eb és az azt követő edzőtáborok után már nagyon bíztam magamban, tudtam, hogy megvan a kellő sebességem, és tudtam, hogy megnyerhetem a világbajnokságot” – jelentette ki.

Érdi Mária jövő januárban az argentínai vb-n indul, majd onnantól már a párizsi olimpiára „fordul a fókusz”.

Van konkrét célom az olimpiára, de ezt nem szeretném számokban megfogalmazni, szerintem mindenki tudja, mi az. Viszont az abszolút cél, hogy a legjobb legyek a világon az ILCA 6 osztályban” – hangsúlyozta.

Az olimpiával kapcsolatban elárulta, egyik kedvenc edzőhelyszíne Marseille, ahol majd a vitorlás versenyeket rendezik.

Érdi Mária arról is beszélt, tudja, hogy a fiatalok előtt ő már példakép, ami motivációt jelent számára. Mindenképpen segíteni szeretné az ifjú vitorlázókat, átadni nekik azokat a tapasztalatokat, amelyeket a „nehéz út során” szerzett.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Illyés Tibor)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top