Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Veszprém Handball Team)

Másodszor is legyőzte a PSG a Veszprémet

Fotó: Facebook (Veszprém Handball Team)

A hazai egygólos vereséget követően Párizsban is kikapott a Telekom Veszprém a Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A Veszprém egy hete saját közönsége előtt 29-28-as vereséget szenvedett a PSG-től, amely ennek az eredménynek is köszönhetően a csoportelsőségért – és a vele járó negyeddöntős helyért – küzd. A magyar bajnok számára a hátralévő fordulókra az maradt a cél, hogy minél előkelőbb pozícióban zárjon, s ezzel a nyolcaddöntőre könnyebb ellenfelet kapjon, továbbjutás esetén pedig a negyeddöntőben otthon játszhassa a visszavágót.

A párizsi mérkőzés első félideje szoros küzdelmet hozott. Eleinte a PSG játszott határozottabban, a Veszprém 2-0-s hátránynál a 6. percben szerezte első gólját. Ezután többször is volt egyenlő az állás, majd a magyar csapat 5-5 után először került előnybe, tíz perccel később pedig két góllal vezetett (8-10). A hazai időkérést követően változott a helyzet, négy gólt kapott a veszprémi együttes, miközben egyet sem lőtt (12-10), s aztán a szünetig – bár volt esély az egyenlítésre – maradt ez a különbség (14-12).

A második játékrész egy-egy kihagyott hetessel kezdődött, a magyar kapuban az Alilovic helyére beállt Mikler védett bravúrosan, majd a Veszprém három gólt szerezve fordított (14-15). Nem sokkal később ugyanakkor újabb fordulat következett: a PSG sorozatban hatszor talált a kapuba, s egyik párizsi gólra sem érkezett válasz, még úgy se, hogy menet közben Javier Sabaté időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat. Ebben a szakaszban a remek hazai védekezés nyomán sok francia leindítást láthatott a közönség, ezeknek köszönhetően többször is öt gól volt a különbség, ami később még tovább is nőtt (24-17). Végül néggyel kapott ki a magyar csapat.

A Veszprém – amely a vereséggel is maradt a negyedik helyen – jövő vasárnap Dániában, a Bjerringbro-Silkeborg vendégeként lép pályára.

Férfi Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló:
Paris Saint-Germain (francia) – Telekom Veszprém 28-24

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top