Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook

„Négy-öt világbajnoki kvótával lettem volna elégedett és fényesebb éremmel”

Fotó: Facebook

Habár a szövetségi kapitány, Balzsay Károly örül az éremnek és a három világbajnoki kvótának, azonban ennek ellenére mégsem elégedett a magyar ökölvívó-válogatott harkivi Európa-bajnokságon mutatott teljesítményével.

A szakvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorában csütörtökön megjegyezte, hogy a hivatalos elvárásnak megfelelt a csapat, ám ő előzetesen ennél többet remélt.

„Négy-öt világbajnoki kvótával lettem volna elégedett és fényesebb éremmel” – jegyezte meg a kapitány, hozzátéve, hogy a 75 kilogrammosok között bronzérmes Harcsa Zoltán elődöntője nagyon fájó volt a számára, mert az ellenfél verhetőnek tűnt, tanítványa azonban elizgulta a mérkőzést és túlságosan görcsös volt. – „A meccs egyébként szörnyű volt. Sajnos az utolsó másfél-két percben ment el, akkor jobb volt az azeri bokszoló.”

Balzsay Károly a másik két vb-kvótással, Kovács Richárddal (64 kg) és Hámori Ádámmal (91 kg) elégedett. Mint mondta, Kovácsnak megvan az ereje, de még fiatal és tapasztalatlan, míg Hámori tavalyi súlycsoportváltása után még nem érte el fizikálisan a 91 kilónak megfelelő szintet, neki egyértelműen bele kell erősödnie a nehézsúlyba.

A szakember azt sem tagadta, hogy a nyolcfős csapatban volt két-három olyan bokszoló, aki a várakozásokon alul teljesített, amit még az Eb alatt el is mondott nekik, s figyelmeztette őket arra, hogy kategóriájukban a jövőben másoknak is lehetőséget fognak adni.

Az augusztus végén kezdődő hamburgi világbajnokságra kijutott három ökölvívó az Eb után két hét pihenőt kapott, majd ezt követően megkezdik a felkészülést, mely során Németországban is edzőtáboroznak majd.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top