Keresés
Close this search box.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Megfertőződött koronavírussal Elek Gábor

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Pozitív lett Elek Gábornak, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának koronavírustesztje.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint emiatt kérdéses, hogy a szakember csatlakozhat-e a csapathoz az olimpiai selejtezőtorna előtti, vasárnap kezdődő edzőtábor során.

„Folyamatos kapcsolatban vagyunk Elek Gáborral és a szakmai stábbal, amennyiben szükséges lesz, az olimpiai selejtező előtt és alatt a szövetség biztosítani fogja a megfelelő és hatékony technikai összeköttetést a szakember és a csapat között” – mondta Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke.

A sportvezető arról is beszélt, hogy Danyi Gábor edző, Görbicz Anita szakmai tanácsadó, Bakos István kapusedző, Holanek Zoltán erőnléti edző, valamint a csapat melletti minden egészségügyi és a technikai szakember felkészül arra az eshetőségre is, ha a szövetségi kapitány nem tud ott lenni a győri tornán.

A terveket és a célokat mindez nem borította fel: bármi áron ki akarunk jutni az olimpiára. Természetesen megnehezíti a dolgunkat, bár nagyon bízunk benne, hogy Elek Gábor hétvégére tud egy negatív tesztet produkálni, és ő is elkezdheti a lányokkal az edzőtábort” – mondta az M1 aktuális csatornán Pálinger.

Hozzátette, jelenlegi tudásuk szerint vasárnapig negatív tesztet kellene produkálnia az edzőnek, hogy beköltözhessen a buborékba, de már felvették a kapcsolatot a nemzetközi szövetséggel, hogy Elek Gábor később is csatlakozhasson a válogatotthoz, ha csak hétfőn vagy kedden ad negatív eredményt.

A házigazda magyarok jövő pénteken Kazahsztánnal, szombaton Szerbiával, vasárnap pedig az olimpiai címvédő Oroszországgal játszanak a győri tornán. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top