Keresés
Close this search box.

Mocsai veszprémi győzelmet jósol

blank

Mocsai Lajos szerint a Veszprém a legesélyesebb a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi négyes döntőjében. Az egykori szövetségi kapitány kiemelte: fontos, hogy ezt a csapat is felvállalja.

A korábbi veszprémi edző erről a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában beszélt kedd reggel, s hozzátette, az edzőkmenekülni szoktak az esélyesség terhe alól„, ezúttal azonban a német és a francia kézilabda változásai miatt nagy lehetősége van a Veszprémnek a trófea megnyerésére. A magyar csapat a THW Kiellel játssza az elődöntőt szombaton, s ha nyer, a fináléban vagy a Paris Saint-Germainnel vagy a lengyel Kielcével találkozik majd.

Mocsai Nagy Lászlóról, a Veszprém játékosáról úgy vélekedett: kiváló képességű, karizmatikus személyiség, akiből remek edző lehet, de csak később.

„Edzővé válni egy érési folyamat, Laci képes lehet idővel az átállásra, bár én magam először magyar sportdiplomatának képzeltem el őt, a tréneri feladat egy következő lépés lehetne nála” – jelentette ki Mocsai Lajos.

A férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára Mocsai szerint itthon dolgozó – magyar útlevéllel rendelkező külföldi vagy magyarszakember lehet esélyes.

„Magyar fiatalokra nyitott edzőre lesz szükség, az amúgy kiváló Talant Dujshebaevvel kapcsolatos baklövést még egyszer nem lehet elkövetni, s ahhoz ragaszkodnék, hogy a kapitány mellé kerüljön egy utódnak is alkalmas, kinevelhető magyar segítő” – jelentette ki a hazai szövetség tiszteletbeli elnöke.

A női nemzeti csapat kapitányi posztjára kinevezett dán Kim Rasmussen kiválasztásáról Mocsai azt mondta, leginkább a lengyel válogatott kispadján mutatott teljesítménye szólt mellette, nem pedig a román CSM Bucurestivel aratott budapesti BLgyőzelem.

„A kapcsolat sokkal korábbi, s tisztességesen tartotta magát az egyezségünkhöz, pedig utóbb kapott anyagilag erősebb ajánlatokat is” – nyilatkozta Mocsai Lajos, s hozzátette: annak ellenére, hogy ő korábban is a magyar edzőket részesítette előnyben, Rasmussen megérdemli a posztot, s bár bízik abban, hogy a következő generációban lesz a feladatra alkalmas magyar tréner, átmenetileg a dán szakember kinevezését tartja jó megoldásnak.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top