Fotó: Facebook (Magyar kézilabda-válogatott (hivatalos) / MKSZ/Kovács Anikó

„Nagy László és egy kis szerencse hiányzott”

Fotó: Facebook (Magyar kézilabda-válogatott (hivatalos) / MKSZ/Kovács Anikó

Javier Sabaté szövetségi kapitány szerint a sérült Nagy László játéka, valamint egy kis szerencse hiányzott a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a franciaországi világbajnokság eddigi két csoportmérkőzésén a bravúrhoz.

A magyarok pénteken az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől 27-23-ra, szombaton az Európa-bajnoki bronzérmes horvátoktól 31-28-ra kaptak ki a roueni C csoportban.

„Jól játszottunk a világ legjobbjai közé tartozó csapatok ellen, de szomorú vagyok, mert nagyon szerettünk volna nyerni és bravúrt végrehajtani. Kell egy kis szerencse is ahhoz, hogy ilyen ellenfeleket le tudjunk győzni” – nyilatkozta vasárnap Javier Sabaté. „A horvátokkal szemben az utolsó 10-15 percben kevés volt az erőnk, és Nagy László is nagyon hiányzott. Megpróbáltuk megoldani a pótlását, de nem könnyű, mert ő a vezérünk, és számomra a világ legjobb játékosa támadásban és védekezésben is.”

Hozzátette, nagyon szereti, ahogyan a magyar válogatott kézilabdázik, és remek hozzáállással harcol a mérkőzéseken. „Azt tartom a legfontosabbnak, hogy hatvan percen keresztül küzdjünk, és örülök, hogy jó a hangulat is” – mondta a spanyol edző.

Sabaté kijelentette, továbbra is optimistán tekint a világbajnokságon hátralévő meccseik elé. „Chilével szemben nagyon fontos mérkőzés következik. Aki azt hiszi, könnyű dolgunk lesz, az nincs tisztában a mai kézilabdával. Több játékosuk Európában szerepel, jó edzőjük van a válogatottnál, a braziloktól szoros mérkőzésen kaptak ki a Pánamerikai bajnokság döntőjében, a fehéroroszokat pedig legyőzték az első roueni csoportmeccsükön” – magyarázta a szövetségi kapitány.

A németek elleni pénteki találkozó első félidejének közepén bokasérülés miatt kivált Nagy László állapota változatlan, a csapatorvos továbbra is kezeli. A horvátok elleni meccset kihagyta, és egyelőre kérdéses, hogy pályára léphet-e a Chile elleni találkozón, amely hétfőn 17.45 órakor kezdődik.

Mikler Roland visszatérése továbbra is hétfő délelőttre várható. A kapus vasárnap kora reggel – nem részletezett – családi okok miatt utazott haza Magyarországra.

A válogatott vasárnap a korábbi tervekkel ellentétben mégsem tartott labdás edzést, a játékosok délelőtt a konditeremben dolgoztak, majd Csernus Imre pszichiáterrel beszélgettek, illetve a chilei együttes játékát elemezték videóról.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top