Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC)

Nora Mörk vezérletével győzött a Győr

Fotó: Facebook (Győri Audi ETO KC)

A címvédő Győri Audi ETO KC a 13 gólos Nora Mörk vezérletével 27-24-re győzött a dán Midtjylland otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton Ikastban.

A győriek közül ezúttal is hiányzott a sérült Tomori Zsuzsanna, valamint a dán Anne Mette Hansen és a cseh Jana Knedlikova. A holland Cornelia Nycke Groot szerepelt a keretben, de nem lépett pályára.

A házigazdák már az ötödik percben időt kértek, mert három ETO-góllal kezdődött a találkozó. Nora Mörk kiválóan játszott, a vendégek hatodik találata volt az első olyan, amit nem a norvég jobbátlövő dobott.

Ahogyan a két csapat magyarországi meccsén, úgy eleinte most is komoly győri fölény jellemezte a játékot. A különbség tovább nőtt (4-10), majd csökkenni kezdett, mert a BLcímvédő játékosai némileg megtorpantak, támadásban pontatlanná váltak és hat percig nem voltak eredményesek (9-10).

A 18. percben Anja Althaus térdsérülés miatt kivált a vendégek közül, a német beálló saját csapattársával, a norvég Stine Oftedallal ütközött.

Az első félidő hajrájában az egyenlítésért támadott a Midtjylland, de nem járt sikerrel, a Győr kétgólos előnyben volt a szünetben.

A második felvonást is az ETO kezdte jobban, de a norvég Veronica Kristiansen irányításával egyenlítettek a dánok (17-17). A vendégek több lövőhelyzetet elhibáztak, de a dánok sem voltak sokkal pontosabbak.

Tíz perccel a vége előtt ismét időt kért Ambros Martín vezetőedző, mert újra döntetlen volt az állás (22-22). Együttese a hajrában megnyugtató különbséget alakított ki (23-26), amit megőrzött a végéig.

A Midtjylland legeredményesebb játékosa Veronica Kristiansen volt 11 találattal.

A Győr jövő vasárnap a norvég Larvik otthonában zárja a BL csoportkörét.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top