Keresés
Close this search box.
rosta miklós; ri szong min; pak jung dzsun

Rodríguez szerint az első félidőben mindent jól csinált a magyar válogatott

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott szinte tökéletes első félidőt produkált a Koreai Köztársaság ellen 35-27-re megnyert mérkőzésen, az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön Kristianstadban.

Nagyon jó első félidőt produkáltunk, kimondottan jól összpontosítottunk, remekül védekeztünk, több gólunk is volt gyors indításból, és a támadójátékunkkal is elégedett voltam” – nyilatkozta a lefújás után a spanyol edző. Csapata 21-11-re vezetett harminc percet követően, győzelmével pedig nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

Chema Rodríguez hozzátette, a második felvonásban már nem jöttek a gyors gólok, a dél-koreaiak nyitott védekezésre váltottak, és azt fegyelmezettebben csinálták, ráadásul a kapusuk egyre jobban védett. Meglátása szerint a magyaroknak bizonyos időszakokban voltak problémáik, ekkor nem találtak a hálóba, és talán a koncentrációjuk sem volt olyan, mint korábban.

Nagyon boldog vagyok! Nem volt könnyebb meccs, mint gondoltam, hiszen egy torna első mérkőzése soha nem könnyű. Nem volt egyszerű feladat megoldani a védekezést a megszokottnál alacsonyabb és rendkívül gyors ellenféllel szemben, de az első félidőben ez kiválóan sikerült, a másodikban viszont több problémánk volt ezzel” – magyarázta.

Sipos Adrián kiemelte, sokat készültek az ázsiaiakra, elemezték a játékukat, és az eredmény azt mutatja, tisztességgel felkészültek, mert többnyire jól oldották meg azokat a feladatokat, amiket a kapitány kért.

Nagyobb ellenállásra és mindenképpen szorosabb meccsre számítottunk, mivel nem ismertük túlságosan a játékerejüket, és a saját játékunkat is látnunk kellett. A csapat odatette magát, jó összpontosítással játszottunk” – vélekedett a Telekom Veszprém védekezőspecialistája.

A néma csendben ülő nézők miatt meglehetősen hangulattalan volt az összecsapás, ennek kapcsán Sipos megjegyezte, hogy legutóbb két évvel ezelőtt az egyiptomi világbajnokságon játszottak ennyire halk arénában, amikor a koronavírus-járvány miatt nem lehettek szurkolók a lelátókon.

Remélem, a következő mérkőzéseinken többen lesznek, bár ezt a részét próbáljuk kizárni, mert elsősorban azzal foglalkozunk, mit kell csinálnunk a pályán” – mondta Sipos.

A mérkőzés harmadik percében megsérült Ancsin Gáborról a találkozó után kiderült, hogy megrándult a csípője, és bár vissza tudott állni, később ismét fájdalmat érzett. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy veszélyben van-e a Tatabánya jobbátlövőjének szereplése a következő meccsen.

A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk – szombaton 20.30-tól Izlanddal, hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával játszanak, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

(Forrás: MTI, nyitókép: Rosta Miklós (k), valamint a dél-koreai Pak Jung Dzsun (b) és Ri Szong Min (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság első fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Koreai Köztársaság mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 12-én. MTI/Kovács Tamás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top