Keresés
Close this search box.

Svéd szakemberrel erősít a férfi válogatott

blank

Björn Sätherströmmel megállapodást kötött a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) – ebből adódóan a svéd szakember fogja segíteni a férfi válogatottnál Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány munkáját.

Az MKSZ keddi tájékoztatása szerint a következő időszakban a Telekom Veszprém másodedzői teendőit is ellátó tréner 14 esztendeje edzősködik, az elmúlt kilenc évben a Bajnokok Ligájarésztvevő IFK Kristianstadnál dolgozott az utánpótlásban és a felnőtt edzői stábban. Emellett tapasztalatot szerzett taktikai elemzőként a svéd válogatottnál, valamint az ifjúsági válogatott másodedzőjeként is.

„Fiatal, ennek ellenére tapasztalt edzővel állapodtunk meg, aki mind a Ljubomir Vranjes által képviselt szakmai elképzeléseket, mind a válogatottak melletti munkát jól ismeri, és elkötelezett a magyar kézilabda-kultúra felé” – mondta Marosi László, a szövetség alelnöke, hozzátéve, a svéd Vranjes a szakmai stáb összetételét illetően is csapatban gondolkozik, ezért a folyamatos közös munka és közös gondolkodás híve, ebbe az elképzelésbe pedig jól illeszkedik a stáb új tagja.

Sätherström megbízatása a válogatottnálVranjeséhez hasonlóan – 2020. augusztus 30-ig szól.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top