Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Fucsovics Márton)

„Nem volt esélyem Müller ellen”

Fotó: Facebook (Fucsovics Márton)

Fucsovics Márton úgy véli, hogy nem volt esélye a 16. helyen kiemelt Gilles Müller ellen a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában.

„Bíztam magamban, és nagyon szerettem volna nyerni, de igazából el kell ismerni, nem volt esélyem” – fogalmazott Facebookoldalán első felnőtt főtáblás wimbledoni mérkőzése után a magyar játékos, aki 7:5, 6:4, 6:2-re kapott ki luxemburgi ellenfelétől. „Pontosabban arra nem volt esélyem, hogy elvegyem a szerváját, mert amikor kicsit szorult a hurok, mindig elővett egy nagy adogatást. Most mondhatnám azt, hogy a sorsolás pillanatában eldőlt a sorsom, nem véletlen, hogy Müllerrel senki nem szeretett volna játszani. A százhuszonnyolcas mezőnyből száz embert biztosan legyőzött volna.”

A mérkőzés alakulásáról a 25 éves Fucsovics úgy vélekedett, ha kialakult egy-egy labdamenet, azokból többnyire ő került ki jobban, de kevésszer jutottak el odáig.

„Igazából Müllerrel jártam a legrosszabbul, mert kaphattam volna olyan versenyzőt, aki nem sokkal jobb tőle, mégis jobban a meccsemre irányult volna a figyelem, és azért bőven volt olyan teniszező a mezőnyben, akivel szemben győzelmi eséllyel lépnék pályára” – latolgatta az esélyeket a szabadkártyás magyar teniszező. „Azt azért nem lehet mondani, hogy szégyent vallottam, mert nem sokon múlott, hogy mondjuk enyém legyen az első szett, de amikor a harmadik játszmában másodszor is megbrékelt, akkor eldőlt a meccs. Nincs miért csüggedni, nagyon tetszett a wimbledoni fíling, szeretnék még a részese lenni.”

A világranglistán 109. Fucsovics kedden tér haza Magyarországra, és a jövő héten a braunschweigi salakpályás challengerversenyen indul.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top