Keresés
Close this search box.

A veretlenség megtartása a tét

A tét a csoportbeli veretlenség megőrzése, a cél pedig a kijutás a 2017-es csehországi kontinensviadalra a szombati, pécsi Magyarország-Szlovákia női kosárlabda Európa-bajnoki selejtező előtt.

Stefan Svitek szövetségi kapitány a szerdai sajtótájékoztatón közölte, nehéz meccsre számít, mivel a szlovák csapat keményen védekező, progresszív, modern játékot játszik.

Hozzátette, ha sikerül nyerni, az első két mérkőzését megnyerő válogatott nagy lépést tesz az Eb-részvétel felé. A szakvezető a magyar csapat játékosainak hozzáállását kitűnőnek nevezte. A PEAC-Pécset erősítő Raksányi Krisztina szerint a magyar győzelem a cél, annak ellenére is, hogy egy agresszívan játszó szlovák csapat lesz az ellenfél. Örömét fejezte ki, hogy a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok ad otthont az összecsapásnak, mondván, a pécsi helyszín számára „plusz motivációt jelent”. Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere kiemelte, a baranyai megyeszékhelyen a kosárlabdasportnak nemcsak szép múltja, hanem jövője is van, utalva a Pécsett felépülő Nemzeti Kosárlabda Akadémiára.

Az eseményen – amelyen válogatott játékosként a honosított Quigley Alexandria is részt vett – elhangzott, hogy a szombaton 19.30 órakor kezdődő mérkőzésre eddig mintegy ötszáz jegy kelt el. A felnőttjegy 1500, a diákjegy egységesen 1000 forintba kerül. A belépők mindegyike a lelátóra érvényes, a nézők érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top