ivkovics sztojan

Ivkovics Sztojan Vojvoda Dávid mellett áll

Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kiállt a nemzetközi szövetség (FIBA) által felfüggesztett Vojvoda Dávid mellett, aki jogi vitába keveredett korábbi ügynökével, ezért nem léphet pályára jövő héten a nemzeti csapat utolsó két világbajnoki selejtező-mérkőzésén.

Abszolút Dávid mellett vagyunk, és tudjuk, hogy nem hibázott. Van egy olyan jogi kalamajka, amellyel a két meccsünk után fogunk keményebben foglalkozni” – mondta az M4 Sport Kosárlabda magazin című műsorában a szakember és azt is hozzátette: „Dávid korrekt volt, de túl tiszta lelkű és nem olvasta el az apróbetűs részt a szerződésében.”

Vojvodát a FIBA decemberben függesztette fel, miután nem fizette meg a Basketball Arbitral Tribunal döntőbíróság által az ő korábbi ügynökének, Vinkó Lászlónak megítélt 14,4 millió forintot, a kamatokat és az eljárási költséget.

Ivkovics a felfüggesztés ellenére meghívta az Alba Fehérvár 32 éves játékosát a válogatott edzőtáborába, és bízik benne, hogy nyáron az olimpiai selejtezőtornákon már számolhat a játékossal a keretben.

A kapitány a műsorban sugárzott interjúban arról is beszélt, hogy a Litvánia és Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki selejtezőkön Vojvoda mellett a Japánban légióskodó Rosco Allenre, illetve a Real Madridban szereplő Hanga Ádámra sem számíthat.

A magyar válogatottnak még van esélye a vb-szereplés kiharcolására. Jelenleg az ötödik helyen áll a K csoportban, de csak egy pont a hátránya a harmadik Montenegróval szemben, és hárman jutnak majd tovább. A magyarok jövő csütörtökön Litvániában lépnek pályára, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovina csapatát fogadják Szombathelyen.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Kovács Tamás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top