Keresés
Close this search box.

Még egy évig biztosan a Vitoriánál játszik Hanga

blank

Nem árult el sokat a jövőbeli terveiről Hanga Ádám, annyi azonban biztos, hogy még egy éves szerződés köti a magyar kosarast az Euroliga negyedik helyén végzett spanyol Laboral Kutxa Vitoria csapatához.

A 27 éves légiós – akinek az NBA-s San Antonio Spurs 2011-ben lefoglalta a játékjogát – csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hallott arról, hogy érdeklődik iránta a bajnok Real Madrid, és örül neki, mivel ez egy fontos visszajelzés arról, hogy valamit jól csinál.

„A nyáron nem utazom a Spurs táborába, mivel oda csak szabadügynökök mehetnek, nekem viszont élő szerződésem van” – jelentette ki Hanga, hozzátéve, augusztustól az Eb-selejtezőre készülő válogatottra koncentrál.

Az elmúlt idényről annyit mondott, 11 hónap után, múlt csütörtökön érkezett haza családjával, ezalatt pedig 69 mérkőzésen lépett pályára a spanyol ligában elődöntős baszkoknál, így most egyelőre a pihenésé a főszerep.

Menedzsere, Lóránt András kifejtette, csütörtökön és pénteken Hanga edzőtábort tart a Testnevelési Egyetem (TF) és a magyar szövetség támogatásával 16 gyereknek az U14-es korosztályból. A gyakorláson három magyar tréner mellett meghívott vendégként Alfred Julbe Bosch is részt vesz, aki idén megnyerte a Barcelonával a junior Euroligát.

„A helyszínen láttam Ádámot a berlini Final Fourban, remek kosarasnak tartom, övé a jövő” – mondta a spanyol mester, akinek a testvére éppen a Vitoriánál dolgozik segédedzőként.

Pénteken és szombaton kosaras edzőtovábbképzésre is sor kerül a TF-en – az egyik előadó Julbe Bosch lesz -, melyen 175 magyar tréner jelezte részvételét.

Sterbenz Tamás rektorhelyettes közölte, az a cél, hogy a 2018-ra megújuló kampuszban élvonalbeli TF-es kosárlabdacsapatok működjenek, amelyek 1000-1500 néző előtt szerepelhetnek. A másodosztályban vitézkedő női együttesben jelenleg 12 játékosból hetet ad a TF, a többiek más felsőoktatási intézményben tanulnak.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top