Keresés
Close this search box.
Fotó: Instagram (hangaadamonline)

Nem volt elég Hanga 11 pontja

Fotó: Instagram (hangaadamonline)

A már negyeddöntős Laboral Kutxa VitoriaHanga Ádám remek teljesítménye ellenére – kikapott a német Bamberg vendégeként csütörtökön a férfi kosárlabda Euroliga top 16-jának 14., utolsó fordulójában.

A baszk együttes 89-69-re maradt alul, a kezdőötösben pályára lépő magyar légiós 35 perc alatt – az egész mezőnyben a legtöbbet játszva – 11 pontot és 4 lepattanót gyűjtött, az egyéni statisztikákat összegző VAL-értéke 17 lett, ezzel csapata harmadik leghasznosabb játékosának bizonyult.

A Vitoria az F jelű nyolcas második helyén végzett 9/5-ös mutatóval, és szerdától a görög Panathinaikosszal csap össze – pályaelőnnyel – az egyik fél harmadik győzelméig tartó negyeddöntőben.

„Nem sokan gondolták volna, hogy a top 16-ból másodikként tovább tudunk menni, főleg nem a halálcsoportból. Karrierem során először fogok szerepelni Euroliga-negyeddöntőben. Jövő szerdán és pénteken játszunk otthon, aztán utazunk majd Athénba” – nyilatkozta a 26 éves magyar kosaras, hozzátéve: a 2000-es évek közepén a Laboral (akkori nevén TAU) többször is ott volt a négyes döntőben Dávid Kornéllal, azóta magyar játékos nem jutott el idáig.

„Vitoriában közel telt ház, azaz 16 ezer szurkoló fog bíztatni minket, és Athénban is óriási hangulat lesz” – mondta a negyeddöntőről Hanga.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top