Fotó: Facebook (Karl Anthony Towns)

Townst egyhangúlag választották az Év újoncává

Fotó: Facebook (Karl Anthony Towns)

Egyhangúlag Karl-Anthony Townst, a Minnesota Timberwolves játékosát választották az Év újoncának az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A liga honlapjának beszámolója szerint a 20 éves játékost mind a 130 szakíró az első helyre rakta a rangsorban, ez korábban Damian Lillardnak (2012/13), Blake Griffinnek (2010/11) David Robinsonnak (1989/90) és Ralph Sampsonnak (1983/84) sikerült.

A második helyen a lett Kristaps Porzingis (New York Knicks) végzett, míg a harmadik a szerb Nikola Jokic (Denver Nuggets) lett.

Towns az elmúlt alapszakaszban mind a 82 mérkőzésen kezdőként lépett pályára – mindössze hat ilyen játékos volt a ligában -, átlagosan 18,3 pontot szerzett, 10,5 lepattanót szedett le és 1,68 dobást blokkolt. A fiatal játékos a Nyugati főcsoportban mind a hat hónapban bezsebelte a legjobb újoncnak járó elismerést.

Érdekesség, hogy Andrew Wiggins személyében tavaly is a Minnesota Timberwolves adta az Év újoncát, legutóbb 1972 és 1974 között fordult elő, hogy ugyanabból a klubból került ki a győztes, akkor a Buffalo Bravesből előbb Bob McAdoo, majd Ernie DiGregorio nyert.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top