Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Vereség az osztrákoktól

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Kikapott az osztrákoktól a magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat előtti utolsó felkészülési mérkőzésén.

Stojan Ivkovic szövetségi kapitány együttese előzőleg háromszor alulmaradt Montenegróval szemben, majd Kolozsváron kikapott Bulgáriától, de megverte a románokat és az észteket, aztán Setubalban vereséget szenvedett a portugáloktól és a hollandoktól is.

A kecskeméti meccsre mindenki felépült korábbi betegségéből vagy sérüléséből, így a Spanyolországban légióskodó Hanga Ádám és a honosított Jones Jarrod is rendelkezésre állt. Az első negyed a jobban védekező vendégeké lett, aztán a folytatásban feljavultak a magyarok, a nagyszünetben mégis az ellenfél vezetett 26-24-re.

A második félidő 6-0-ás magyar rohammal indult, ebben a negyedben az Ivkovicgárda csaknem annyi pontot szerzett, mint az első kettőben összesen. A hajrában aztán 51-46-ról az osztrákok egy 11-0-ás sorozattal fordítottak, ezt a hátrányt a magyar válogatott ledolgozta (61-61), de vendégek végül kicsikarták a győzelmet. A magyar csapat legjobb dobói Vojvoda Dávid (16 pont) és Hanga Ádám (15) voltak.

Eredmény:
MagyarországAusztria 61-64

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top