Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Győztes mentalitásra van szüksége a Videotonnak

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A Videoton frissen kinevezett vezetőedzője, a szerb Marko Nikolic a csütörtöki sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nem csak új taktikára és játékfilozófiára, hanem győztes mentalitásra is szüksége van a csapatnak ahhoz, hogy a jövőben trófeákat nyerhessenek.

A szakember úgy vélte, ambiciózus klub trénere lett, ahol folytatni szeretné eddig sikeres szakvezetői pályafutását. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt négy évben a Vojvodinánál, a Partizan Beogradnál és az Olimpia Ljubljanánál komoly célokért küzdött, szerinte ugyanez jellemzi a fehérváriakat is.

Kérdésre elmondta, kívülről szemlélve egy folyamatosan fejlődő magyar bajnokságot látott és szimpatikusnak találta a futballt körülvevő környezetet, ezért mondott igent a fehérvári megkeresésre. Mint hozzátette, karrierje szempontjából remek lépés a Videoton edzőjének lenni, amellyel mindent szeretne megnyerni.

Kiemelte, hogy a játékosok többségét jól ismeri, erősnek érzi a keretet, de két-három új labdarúgó pluszt adhat az együttesnek.

Nikolic közölte, csütörtökön kezdődik a felkészülés orvosi vizsgálattal, majd hétfőn tíznapos ausztriai edzőtáborba utaznak, ahol négy felkészülési mérkőzést játszanak. Megjegyezte, az Európa Liga-szereplést nem tekinti felkészülésnek a magyar bajnokságra, fontos a jó szereplés a nemzetközi porondon is.

Kovács Zoltán sportigazgató hangsúlyozta, hogy nem volt nehéz dolguk Marko Nikolic leigazolásakor, mert a Videoton olyan márkanév, amely vonzó a vezetőedzőknek és játékosoknak egyaránt. Úgy vélte, az edzőváltással a csapat további fejlődése biztosítható.

Kérdésre válaszolva közölte: tavaly nyárhoz képest sokkal erősebb a keret, mindössze néhány posztra keresnek játékosokat, akiket az új edzővel egyeztetve fognak kiválasztani.

Kovács Zoltán cáfolta azt a sajtóban megjelent pletykát, miszerint az új trénernek 800 ezer eurós (246 millió forint) éves fizetése lesz. Kijelentette, ennek semmi alapja nincs.

Nikolic egy sérülés miatt fiatalon befejezte játékos-pályafutását, így már a harmincadik születésnapja előtt bemutatkozott vezetőedzőként a szerb élvonalban. Irányította az FK Rad, a Vojvodina, a Partizan Beograd és a szlovén Olimpija Ljubljana együttesét. Az előző idényben a Partizannal bajnokságot és kupát nyert Szerbiában.

A Videoton FC kedden jelentette be, hogy a 37 éves, szerb Marko Nikolic lett két évre a labdarúgócsapat vezetőedzője, miután múlt pénteken közös megegyezéssel szerződést bontott a norvég Henning Berggel. A székesfehérvári klub az NB I legutóbbi idényében ezüstérmet szerzett a Budapest Honvéd mögött, miközben a Magyar Kupában a legjobb 32 között a harmadosztályú Budafok búcsúztatta a fehérváriakat.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top