Keresés
Close this search box.
labdarúgó eb selejtezõ litvánia magyarország

Más helyszínen és időpontban, zárt kapuk mögött rendezik a bolgár-magyar összecsapást

Szófia helyett Plovdivban és nézők nélkül rendezik meg a magyar labdarúgó-válogatott bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőjét jövő csütörtökön.

 A magyar szövetség (MLSZ) a honlapján számolt be arról, hogy a rendező bolgár szövetség (BFU) biztonsági okokból megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, időpontját, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

A tájékoztatásból kiderül: a BFU azt kezdeményezte, hogy a meccset Szófia helyett Plovdivban rendezhesse meg, az eredetileg meghirdetett – magyar idő szerinti – 20.45 helyett 18 órás kezdéssel. Mivel a bolgár rendőrség a találkozó eredeti időpontjában, nézők előtti szervezéséhez nem járult hozzá, az európai szövetség (UEFA) a rendkívüli körülményekre tekintettel a találkozó zárt kapuk mögötti rendezését elfogadta.

Az MLSZ – amint az a honlapján olvasható – „sajnálattal értesült a változásról, és arról tájékoztatja a mérkőzésre jegyet vásárolt szurkolókat, hogy a belépők árát természetesen visszatéríti„. A jegytulajdonosokat a szövetség hamarosan e-mailben felkeresi.

A szervezet egy későbbi közleményében arról számolt be, hogy az összecsapásra több mint kétezer magyar szurkoló vásárolta meg belépőjét. Az MLSZ azt javasolja az utazást tervezett szurkolóknak, hogy a hivatalos iratok gondos megőrzése mellett mondják le az esetlegesen már megvásárolt repülő- és vonatjegyeket, valamint szállásfoglalásukat, és kérjék vissza azok árát.

Az MLSZ felvette a kapcsolatot az érintett légitársaságokkal annak érdekében, hogy ez a folyamat megfelelő ütemben menjen végbe” – fogalmaztak a honlapon. „Az MLSZ ezúton jelzi, hogy a mérkőzés lebonyolításáért és a kialakult helyzetért a bolgár szövetség a felelős.”

A találkozót az eredeti elképzelés szerint is Plovdivban rendezték volna, de szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín. Most ez módosult ismét.

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze jövő vasárnap a Puskás Arénában.

(Forrás: MTI, nyitókép: A magyar válogatott játékosai megköszönik a szurkolást a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Litvánia – Magyarország mérkőzés végén a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban 2023. október 17-én. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. MTI/Illyés Tibor)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top