Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség)

Megjelent a magyar futballválogatott Eb-szereplését bemutató könyv

Fotó: Facebook (MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség)

Csütörtökön mutatták be a magyar labdarúgó-válogatott Eb-szerepléséről szóló könyvet, amely a Futball Eb 2016 – Az éjjel soha nem érhet véget! címet viseli.

„A portugálok elleni, utolsó csoportmeccs után kattant be, hogy gazdaságilag is megérheti egy könyv megjelentetése, illetve ez a csapat is megérdemli a megemlékezést. Sose lehet tudni, mikor lesz legközelebb ilyen alkalom” – mondta a sajtótájékoztatón a kötetet szerkesztő Galambos Ádám.

A szerzők közül Somogyi Zsolt arról beszélt, hogy nagy élmény volt megírni ezt a könyvet. Elárulta, nem arra törekedtek, hogy az összes játékos azt mesélje el, mekkora élmény volt számukra belépni a stadionokba, inkább olyan sztorikra voltak kíváncsiak, amelyeket még a legvérmesebb szurkolók sem ismernek.

„Nemcsak a játékosok csöppentek bele valami olyanba, amit sosem tapasztaltak, hanem a szövetség is. Ez nagy kihívás volt” – mondta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke, aki hozzátette, jelentősen megnőtt az érdeklődés a nemzeti együttes iránt, amit az a rengeteg hazai és külföldi megkeresés is jelez, amelyekben aláírásokat, fotókat kérnek a szövetségtől.

Megjegyezte, rég fogyott el az összes jegy olyan gyorsan a válogatott hazai meccsére, mint az októberi, Svájc elleni esetében, ami szerinte annak a jele, hogy rég volt ennyire közel egymáshoz a csapat és a szurkolók.

A 208 oldalas, színes fotókkal illusztrált könyv nemcsak a magyar játékosokat és a meccseket mutatja be, hanem a sikeresen megvívott selejtezősorozatot is, illetve az egész Eb-re kitekintést tesz. A G-ADAM Stúdió kiadásában megjelent kötet ára 4990 forint.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top