Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Mindent vitt a Ferencváros a RangAdón

MTI Fotó: Illyés Tibor

A Magyar Labdarúgó Szövetség szezon végi díjátadóján díjesővel jutalmazták a Ferencváros sportolóit.

A legjobb játékosnak járó elismerést Gera Zoltán érdemelte ki, a szezon felfedezettje pedig az elmúlt évben a válogatottban is bemutatkozott, s ott alapemberré vált Nagy Ádám lett. Az edzők versenyében a német Thomas Doll végzett az élen, az NB I gólkirályi címét Böde Dániel (17 gól) szerezte meg, sőt, a legszebb találatért járó elismerést is ő kapta.

„Számomra ez egy nagyon nagy díj, mivel már harminchét éves vagyok. Ez nem jöhetett volna létre, ha a Fradival nem lennénk ilyen sikeresek” – nyilatkozta a telki edzőközpontban rendezett RangAdó díjátadón Gera Zoltán, aki Bernd Storck szövetségi kapitánytól vette át a díjat.

„Köszönöm elsősorban a játékosoknak, mindenki fantasztikus munkát végzett, bízom benne, hogy továbbra is ezen az úton haladunk tovább, itt van mindjárt a hétvégi kupadöntő” – mondta Thomas Doll.

A zöld-fehérek a női kategóriákban is mindent vittek, hiszen a szezon legjobb futballistáját, és az idény felfedezettjét is ők adták. Előbbi díjat a szerb Jelena Cankovic, utóbbit pedig Kocsán Petra kapta.

A legszebb gólért járó díjról a szurkolók, a többiről pedig az NB I-es csapatok képviselőinek (a legfiatalabb és legidősebb játékos, a csapatkapitány és a vezetőedző) szavazatai döntöttek.

A díjazottak:

Az NB I legjobb játékosa: Gera Zoltán (Ferencváros)
Az NB I legjobb edzője: Thomas Doll (Ferencváros)
Az NB I legjobb játékvezetője: Kassai Viktor
Az év férfi felfedezettje: Nagy Ádám (Ferencváros)
A legsportszerűbb csapat: DVSC-TEVA
Az NB I gólkirálya: Böde Dániel
Az NBI legszebb gólja: Böde Dániel (Az Újpest ellen)
Az év női felfedezettje: Kocsán Petra (Ferencváros)
A női NB I legjobb játékosa: Jelena Cankovic (Ferencváros)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top