blank

Neymar Magyarországon is keresi a tehetségeket

blank

Tavaly került először megrendezésre világszerte a Neymar Jr’s Five elnevezésű futballbajnokság, amelyben idén hazánk is részt vesz. A tavalyi meccssorozaton elképesztő szám jött össze, hiszen 47 nemzet több mint 65 000 tehetséges amatőr focistája képviseltette magát, ám idén még nagyobb lesz a mezőny: összesen 53 ország rendez majd regionális selejtezőket májusban, hogy eljuttassák nemzetük legjobbjait a Brazíliában megrendezett döntőig.

A Neymar Jr’s Five a grundfoci szabályait ötvözi egy nagyszabású világbajnoksággal, ahol félszáz nemzet legjobbjai csaphatnak össze a brazil csatár szülőhazájában megrendezett döntőn. A koncepciót a street futball inspirálta, melyen maga Neymar Jr is felnőtt Sao Paulo utcáin: minden alkalommal, amikor egy csapat gólt lő, az ellenféltől kiáll egy játékos. Egy meccs 10 percig, vagy addig tart, amíg az egyik csapat el nem veszíti az összes játékosát. A bajnokságot 16-25 év közötti fiúknak és lányoknak hirdetik meg, 5 fős csapatok jelentkezését várják. Minden csapatban két csere lehet. Idén új szabály, hogy a válogatott két tagja 25 év feletti lehet. A világdöntőt idén is a brazíliai Praia Grande-ban, az Instituto Projeto Neymar Jr stadionban rendezik meg.

Idén májusban Magyarország is keresi a legjobb amatőr futballistákat, akik hazánkat képviselhetik a júliusi bajnokságon. Regionális selejtezőket Pécsett, Szegeden, Budapesten és Debrecenben rendeznek majd, jelentkezni már lehet a hivatalos, magyar nyelvű weboldalon. A pécsi, szegedi, budapesti és debreceni selejtezők csoportgyőztesei május 27-én csapnak majd össze Budapesten, a BME Sporttelepén, ahol eldől, ki képviselheti majd hazánkat a júliusi brazíliai döntőn.

A tavalyi világbajnokok, a brazil Anjos da Bola nevű csapat egy VIP utazást nyert Barcelonába, ahol személyesen találkozhattak Neymar Jr-ral az FC Barcelona stadionjában.

2017.05.13 Pécs jelentkezési határidő: 2017.05.08
2017.05.14 Szeged jelentkezési határidő: 2017.05.09
2017.05.20 Budapest jelentkezési határidő: 2017.05.15
2017.05.21 Debrecen jelentkezési határidő: 2017.05.16

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top