Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Újpest FC (hivatalos)

Nincs sok esély az Újpesti tavaszi hazatérésére

Fotó: Facebook (Újpest FC (hivatalos)

Legjobb esetben az Újpest tavasszal már újra a saját pályáján, a Szusza Ferenc Stadionban játszhatja a mérkőzéseit – a klub ügyvezető igazgatója azonban erre nem sok esélyt lát.

Az együttes pénteki sajtóreggelijén Gyarmati Eszter hangsúlyozta, nincs információjuk arról, pontosan mikor térhet vissza otthonába az együttes.

„Ez nagyon jó esetben tavasszal történhet meg. Az első tavaszi hazai mérkőzésünket a Ferencváros ellen fogjuk játszani, próbaüzemnek érdekes lenne a rangadó” – fejtette ki Gyarmati Eszter, ugyanakkor jelezte, hogy minden bizonnyal Kecskeméten fogadják majd az ősi riválist. Megjegyezte, mivel szerződésük a szezon végéig szól a megyeszékhellyel, a Szusza Ferenc Stadion átadásáig minden hazai meccsüket ott játsszák majd.

Lázok János, az együttes csatára a gárda eddigi szerepléséről is beszélt, jelezve, hogy szerinte pontokban is mérhető a hazai pálya hiánya.

„Az igazi Újpest, amely saját stadionjában játszik, legalább 4-5 ponttal kevesebbet hullajtott volna el. De így is azt gondolom, tavasszal egy jó hajrával a dobogó közelébe érhetünk” – mondta. Hozzátette, szombaton az MTK elleni idegenbeli találkozón nem lenne elégedett a döntetlennel: „Végre jó pályán fogunk játszani, ez nekünk előny lehet, remélem ez az eredményben is megmutatkozik majd.”

Leszögezte, a Magyar Kupában – melynek nyolcaddöntőjében a másodosztályú Zalaegerszeggel játszik majd az Újpest – a csapat célja az, hogy az előző idényhez hasonlóan bejusson a döntőbe.

A középpályás Windecker József is egyértelmű célként jelölte meg a kupagyőzelmet. A 24. születésnapja alkalmából lila-fehér tortával meglepett játékos hozzátette, a Zalaegerszeg elleni nyolcaddöntőben a korábbi fordulókkal ellentétben két mérkőzésen dől el a továbbjutás, ami szerinte jobb, mint az egymeccses párharc.

A hétvégi bajnoki kapcsán elmondta, reméli, sok szurkolójuk kilátogat majd a Hidegkúti Stadionba.

„Úgy hallottam, nagyon jó az MTK új pályája, jó lesz ott játszani” – tette hozzá. A mérkőzés lehetséges végkimenetelét firtató kérdésre elmondta, a csapat játékával nincsenek problémák, de ez eddig nem párosult jó eredménnyel. – „Azt gondolom, hogy az Újpest legnagyobb ellenfele pillanatnyilag saját maga. Nem félek senkitől.”

A klub jótékonysági gyűjtést szervez karácsonyra, mellyel egy Bács-Kiskun megyei kisközség, Borota lakóin szeretne segíteni. A csapat gyermekek vagy felnőttek részére új, vagy jó állapotban lévő használt ruhákat, könyveket, játékokat, illetve tartós élelmiszert vár szurkolóitól. Ezeket hétfőtől péntekig, 8-tól 19 óráig adhatják le a Szusza Ferenc Stadion recepcióján december 13-ig.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top