Keresés
Close this search box.

Női csapat alapítására sürgetik a Manchester Unitedet

blank

Az angol labdarúgó-szövetség (FA) női csapat alapítására buzdítja a Manchester United vezetőit – tudniillik az észak-angliai klub az egyetlen az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő egyesületek közül, amelynek nincsen női szakága.

„A lakosság fele nő, és szeretik a futballt” – idézte a The Times című brit lap csütörtökön a szövetség vezérigazgatóját abból az alkalomból, hogy Anglia előző nap bejelentette, jelentkezik a 2021-es női labdarúgó Európa-bajnokság rendezésére.

Martin Glenn szerint a pályázat sikere esetén könnyebb lenne meggyőzni a Manchester United vezetőit arról, hogy eljött az ideje a női csapat alapításának. A vezérigazgató úgy véli, ez lenne a helyes döntés, amely ráadásul kereskedelmi szempontokat figyelembe véve is megállná a helyét. Hozzátette, úgy látják, a női bajnokság élvonala, a Women’s Super League egyre több klubot vonz.

„Úgy tudom, a Manchester United néhány éve azt mondta, talán meggondolja magát, ha növekedésnek indul a női bajnokság” – emlékeztetett. Mint mondta, okos klubról van szó, a női bajnokság élvonalában való részvétel ösztönzői pedig egyre emelkednek.

„Azt hiszem, idővel rájönnek majd, hogy érdekükben áll női csapatot alapítani” – tette hozzá.

A Manchester United szóvivője a The Times szerint csak annyit közölt Martin Glenn szavaira reagálva, hogy továbbra is figyelemmel kísérik a helyzetet és a kellő időben meghozzák döntésüket.

Anglia legutóbb 2005-ben rendezett női labdarúgó Európa-bajnokságot, de a helyszínek csak az ország északnyugati részéből kerültek ki. A döntőt a Blackburn Rovers stadionjában, az Ewood Parkban tartották.

Győztes pályázat esetén az FA szeretné, ha országszerte, Premier Leaguecsapatok stadionjában rendeznének mérkőzéseket, a döntő és a legfontosabb összecsapások helyszíne pedig a Wembley stadion lenne Londonban.

Az idei Európa-bajnokságon az angol női válogatottat az elődöntőben búcsúztatta a későbbi győztes holland válogatott.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jövő májusra hozza meg döntését a 2021-es torna helyszínéről. Anglia eddig az egyedüli jelentkező.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top