Keresés
Close this search box.

Összefogásra kéri az UTE az Újpest FC belga tulajdonosát

blank

Az újpesti labdarúgás érdekében ajánlatot tett az Újpest FC belga tulajdonosa felé az Újpesti Torna Egylet (UTE).

Az UTE honlapján pénteken közzétett ajánlat szerint az „Újpesti Torna Egylet több mint 131 éve szolgálja az újpesti sport érdekeit, és mindig a legfontosabb küldetése volt a lehető legmagasabb színvonalú élsport, és a lehető legszélesebb kört elérő tömegsport megteremtése.”

„Megítélésünk szerint az elmúlt időszak labdarúgással kapcsolatos viharos eseményei nem szolgálják a magas színvonalú újpesti labdarúgás érdekeit, ezért együttműködési ajánlatot teszünk az újpesti utánpótlás és az újpesti felnőtt labdarúgás fejlődése érdekében” – áll a Roderick Duchateletnek címzett kommünikében. Az ajánlat kitér rá, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) érvényben lévő utánpótlásszabályai szerint a Duchatelet tulajdonában lévő utánpótlásnevelő egyesület „C” kategóriás, míg az UTE Labdarúgó Akadémia „B” kategóriás utánpótláscsapatnak minősül. – „Ez a rangsorolás nem előnyös egyik sportszervezetnek sem. Összefogással megnyílna az út ahhoz, hogy magas színvonalú „A” kategóriás labdarúgó-akadémiai minősítést szerezzünk, ezzel mi lehetnénk az ország egyik legjobb, vagy a legjobb utánpótlás bázisa. Közös munkánkkal elérhetővé válna, hogy a fővárosban kiemelt akadémiai rangot szerezzünk” – szól az ajánlat, mely egyben javasolja, a két fél üljön tárgyalóasztalhoz „a mielőbbi előremutató megoldás érdekében”.

Az UTE csütörtökön vállalhatatlannak nevezte az Újpest FC által az elmúlt napokban, a Szusza Ferenc Stadion felújításával kapcsolatban megjelentetett sajtóközleményeket, s elhatárolódott ezektől. Az UTE álláspontja szerint az Újpest FC honlapján október 27-én megjelent, Gyarmati Eszterrel, az Újpest FC ügyvezető igazgatójával készített interjúban „számtalan téves, a közönséget súlyosan félrevezető információ” jelent meg. Az UTE szerint Gyarmati Eszter kijelentéseivel szemben az Újpest FC képviseletében Gyimesi Kende elfogadta a projekttervet, a felújítási munkák egyeztetésén, s a beruházás megkezdésétől kezdve a heti „kooperációk” jelentős részén is részt vett.

Az Újpest FC szerdán arról számolt be honlapján, hogy az általa felkért szakértő számos kivitelezési hibát állapított meg a Szusza Ferenc Stadion felújításával kapcsolatban. Az Újpest FC leszögezte, nem a futballklub rendelte meg a munkálatokat, illetve nem áll szerződéses kapcsolatban a kivitelező Mester Építő Kft.-vel. A szakértő 63 pontban fogalmazta meg a nem elfogadható fejlesztéseket a Szusza Ferenc Stadionnal kapcsolatban, amelynek a jelenlegi tervek szerint november 22. az átadási időpontja.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) az MTI-hez szerda este eljuttatott állásfoglalásában azt írta: „A Nemzeti Sportközpontoknak legfontosabb célja a beruházással kapcsolatban az, hogy a vonatkozó jogszabályoknak és szakmai szabályoknak megfelelő, de a létesítményt használók igényei szerint átalakított létesítmény kerüljön átadásra. Ezért mind az Újpest FC-t működtető Újpest 1885 Labdarúgó Kft., mind az Újpesti Torna Egylet a tervezés minden fázisáról tájékoztatást kapott, és a koncepció tervek általuk történt jóváhagyását követően az engedélyezési, valamint kiviteli tervdokumentáció is átadásra került részükre, sőt a Nemzeti Sportközpontok, a projekt kapcsán minden fontosabb mérföldkőnél széleskörű egyeztetést tartott a labdarúgóklub és az UTE bevonásával.”

Az NSK közölte, mivel a kivitelezés jelenleg is zajlik, a kivitelező a beruházást nem jelentette készre, a műszaki átadás-átvétel nem kezdődött meg, így az Újpest 1885 Labdarúgó Kft. által felvett „hibalista” nem értelmezhető. A kivitelezésen jelen lévő műszaki ellenőrök folyamatosan nyomon követik a beruházás megvalósítását, a jogszabályoknak való megfelelőségét.

A közlemény szerint több olyan tétel is szerepel a közzétett listán, mely az Újpest 1885 Labdarúgó Kft.-vel és az Újpesti Torna Egylettel egyeztetett tervekben nem szerepelt feladatként.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top