Fotó: Facebook - Újpest FC (hivatalos)

Pénzbüntetéssel és zárt kapus meccsel büntetik az Újpest FC-t

Fotó: Facebook - Újpest FC (hivatalos)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 1 millió forintos pénzbüntetést és egy bajnoki mérkőzésre szóló zárt kapus eltiltást szabott ki az Újpest FC-re.

Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója szerint a HonvédÚjpest bajnokival kapcsolatban utóbbit, “mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért – az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának, más sportszervezetnek és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása -, továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért – “huhogás”, valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért büntették”.

A mostani szezonban az Újpestnek már volt egy zárt kapus hazai találkozója, amelyen a Vasast fogadta.

A zárt kapus eltiltás viszont csak akkor lesz jogerős, ha az újpestiek a határozat kézhezvételét követően nem fellebbeznek. A fővárosi klub várhatóan pénteken kapja kézhez a fegyelmi határozatot, a szövetség vonatkozó szabályzata szerint pedig az érintett klubnak 15 nap áll rendelkezésére, hogy fellebbezzen.

A többi élvonalbeli csapat közül a DVTK kapott még pénzbüntetést: a diósgyőrieknek 150 ezer forintot kell fizetniük, mert a Puskás FC elleni bajnokin szurkolói visszaesőként másokat megbotránkoztató magatartást tanúsítottak.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top