Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Bojan Krkic)

Szerb színekben folytatná Bojan Krkic

Fotó: Facebook (Bojan Krkic)

A Stoke City spanyol labdarúgója, Bojan Krkic a szerb válogatott színeiben szeretne a jövőben játszani, ehhez azonban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) különengedélyére van szüksége.

A 26 éves Krkic édesapja szerb, míg édesanyja spanyol, fiatalon az FC Barcelonában nevelkedett, majd a katalán klub történetének legfiatalabb játékosaként debütált a felnőtt csapatban. Óriási jövőt jósoltak neki, a korosztályos válogatottak után pedig nem is volt meglepő, hogy a szerbbel szemben a spanyolokat választotta, s 2008-ban 18 évesen és 13 naposan be is mutatkozott Vicente Del Bosque együttesében.

Pályafutása azonban megakadt, nem tudott igazán kitörni, a Barcelonában nem tudott magának állandó helyet kiharcolni, így 2011-ben távozott a klubtól, megjárta az AS Roma és az Ajax Amsterdam csapatait, 2014 óta pedig a Stoke Cityt erősíti.

Mivel már szerepelt a spanyol válogatottban – a 2008-as debütáláskor -, a FIFA szabályai szerint más ország színeiben nem léphet pályára. A dailymail.com beszámolója alapján a Szerb Labdarúgó Szövetség most levélben fordult a szervezethez, hogy hozzájáruljon Krkic országváltásához.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top