Keresés
Close this search box.

Szilágyi Áron sportpszichológusa sietett a Fradi segítségére

blank

Mint ismeretes, a Ferencváros labdarúgója, Cristian Ramírez nem tudta kontrollálni az indulatait a Vasas elleni rangadón, ezért az agresszív megnyilvánulásáért piros lappal „jutalmazták”. A csapat pszichiátere, Kárpáti Róbert szerint a focista kirohanásában a kialvatlanság is szerepet játszhatott, azonban hangsúlyozta: ez sem lehet mentség Ramírez viselkedésére.

A zöld-fehér futballistákkal október óta foglalkozó szakember kedden reggel, az M4 Sport Sportreggeli adásában elmondta, a labdarúgást többen értik a világban, mint más sportágakat, ezért sokkal jobban az érdeklődés középpontjában van.

„A futballra jellemző felpörgöttség ezért más sportágakban nem tapasztalható” – jelentette ki a sportpszichiáter, aki 2011 óta dolgozik a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, de az MLSZ B licences edzői tanfolyamát is elvégezte annak érdekében, hogy jobban megértse a labdarúgást.

Cristian Ramírez esetével kapcsolatban azt mondta, a légiós részéről teljesen érthetetlen reakció volt, hogy egy vélt vagy valós szabálytalanságra reagálva hátba rúgta az ellenfelét, ez szerinte semmilyen szituációban nem megengedett.

„Ramíreznek, aki ecuadori válogatott, igenis tudnia kell kontrollálnia az indulatait, vagy ha nem tudja, akkor meg kell rá tanítani” – fogalmazott Kárpáti Róbert. Hozzátette: elképzelhető, hogy az ecuadori légiós egy kicsit kialvatlan volt a Vasas elleni mérkőzésen, mert előtte két válogatott mérkőzésen szerepelt, s négy nap alatt oda-vissza át kellett utaznia a „fél világot”.

„De ha így volt, akkor sem hozhat rossz döntéseket, az agykérgének akkor is működnie kell, és lennie kell egy mentális féknek, ami megfogja” – mondta a korábban a Mocsai-érában a férfi kézilabda válogatott mellett is dolgozó sportpszichiáter.

A sportszakember nagyon korrektnek nevezte, hogy a Ferencváros vezetősége nem egyik pillanatról a másikra vár eredményt tőle, s elfogadják, egy hosszú, kemény munka vár rá a zöld-fehér labdarúgók mentális felkészítésében, ahol csak a háttérből dolgozik, s nem szól bele az edző munkájába.

Kárpáti Róbert úgy látja, egyelőre a Ferencváros játékosai sincsenek még tisztában azzal, hogy mi is tulajdonképpen a mentális felkészítés. Pozitív semleges hozzáállást tapasztal a részükről, a csapat meghatározó játékosaiban ugyanakkor szerinte megvan a késztetés és a munkavágy ebben az irányban, s ők is úgy gondolják, hogy ez egy olyan lehetőség, amellyel jó lenne élni.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top