Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Újpest FC (hivatalos)

Tavasszal is Kecskeméten játszik az Újpest

Fotó: Facebook (Újpest FC (hivatalos)

Jelen állás szerint tavasszal is Kecskeméten játssza majd a hazai mérkőzéseit az Újpest FC labdarúgócsapata, miután hiányzik a Szusza Ferenc Stadionba való visszatéréshez szükséges használatbavételi engedély.

Gyarmati Eszter, a klub ügyvezető igazgatója az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden arról beszélt, hogy a Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása szerint a műszaki átadás már megtörtént az arénában.

„Jelenleg a használatbavételi engedély kiadása folyamatban van” – mondta az ügyvezető, hozzátéve, hogy a sajtóban megjelent korábbi információkkal ellentétben nem a klub által leszerelt kamerarendszer hiánya miatt csúszik az engedély kiadása. – „Azokat azért szereltük le részben, hogy az építési területen ne legyenek szennyeződésnek kitéve.”

Gyarmati azt a sajtóhírt, miszerint előfordulhat, hogy a Vasas hamarabb játszhat majd a Szusza Ferenc Stadionban az Újpestnél, nem cáfolta.

„Ez abban az esetben fordulhat elő, ha a Vasas hamarabb tud megállapodni az UTE-val és az NSK-val, mint mi” – jegyezte meg. – „Ez azért lehet, mert egy mérkőzésre bérbe venni egy stadiont teljesen más, sokkal egyszerűbb jogviszonyt feltételez, mint hosszú távra megállapodni az UTE-val és a kijelölt vagyonkezelővel.”

Az ügyvezető ezzel kapcsolatban jelezte, ők nemcsak a stadiont, hanem a hozzá tartozó létesítményeket, épületeket is szeretnék használni. Elmondása szerint Őze István, az UTE elnöke egyszer már hajlott erre, s volt erről egy szándéknyilatkozata, ám később meggondolta magát. Az Újpest FC viszont ragaszkodik ahhoz, hogy megkapja a többi helyiséget is, mert a vezetés szerint az együttesnek szüksége van minderre a minőségi munkához.

Gyarmati Eszter szerint az Újpest FC-nek egyértelműen az az érdeke, hogy visszatérhessen a stadionba, s készek megkötni erről a megállapodást.

Az újpesti stadionban kisebb felújításokat végeztek el, a mosdók, a sajtó- és a VIP-helyek újultak meg, a hazai és vendégszurkolók szektora felcserélődött, s további büféhelyiségek épültek.

Az Újpest FC az OTP Bank Ligában a hatodik helyről várja a tavaszi rajtot, s versenyben van még a Magyar Kupában is. Ez utóbbiban a döntőbe jutás a csapat célja Gyarmati Eszter szerint.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top