Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Luka Modrić)

Zidane-nak fájhat a feje

Fotó: Facebook (Luka Modrić)

Nem léphet pályára a kupagyőztes Barcelona ellen a spanyol Szuperkupapárharc első felvonásán Luka Modric, a bajnok Real Madrid labdarúgója, aki három évvel ezelőtt kapott eltiltást.

A spanyol Marca sportnapilap internetes kiadása arról írt, hogy a horvát játékost 2014. augusztus 22-én, az Atlético Madrid elleni Szuperkupavisszavágó hajrájában – a marca.com tudósításában a 91. perc szerepel – állították ki második sárga lapját követően. A Real Madrid a hazai 1-1 után idegenben 1-0-ra kikapott.

A fegyelmi bizottság az adott sorozatra vonatkozóan a soron következő egy mérkőzésre tiltotta el a középpályást. Amennyiben azonnali pirossal állították volna ki Modricot, akkor a szabályok értelmében a soron következő bajnokin nem léphetett volna pályára. Így azonban – tekintve, hogy a Real Madrid a 2015-ös és a 2016-os Szuperkupában sem volt érdekelt – a horvát légiósnak még nem volt alkalma letölteni a büntetést. A Bajnokok Ligájagyőztes fővárosi együttes vezetőedzőjének, Zinédine Zidane-nak pedig ki kell találnia, hogy kivel helyettesíti a középpálya legfontosabb láncszemét együttesében, amely kedd este megnyerte az európai Szuperkupát a Manchester United 2-1-es legyőzésével.

A vasárnap 22 órakor kezdődő barcelonai első mérkőzést követően a visszavágót jövő szerdán játsszák Madridban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top