Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Röplabda Szövetség)

Az Alba Regia gálán készül fel a magyar férfi röplabda-válogatott az Eb-re

Fotó: Facebook (Magyar Röplabda Szövetség)

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre Székesfehérváron az Alba Regia röplabdagála, amelyen a magyar válogatotton kívül Bulgária, Svédország és Ausztria vesz részt.

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a Videoton Oktatási Központban sorra kerülő torna remek felkészülést nyújt a nemzeti csapatnak, amely egy héttel később Norvégiában játszik Európa-bajnoki selejtezőt.

Közölte, hogy a norvégiai tornán a házigazdák és Magyarország mellett Izrael és Anglia szerepel még, a szövetség pedig egyértelmű célként jelölte meg a továbbjutást. Hozzátette: a csoportgyőztesek és a három selejtezőcsoport két legjobb másodikja jut tovább a szeptemberi második körbe.

A főtitkár jelezte, hogy az idén hetvenéves röplabda-szövetség öt nagy rendezvényt szervez 2016-ban, ezek közül az első az Alba Regia Gála. Az esemény sztárvendége Grózer György, a német válogatott játékosa lesz, aki bemutatóedzést is tart a helyszínen.

Nagy Róbert főszervező, a helyi Kodolányi FRKE képviselője kiemelte, hogy a városban sokat lendített a sportág népszerűségén az előző két torna. Bejelentette, hogy szombaton gyermek leány röplabdakupát rendeznek a Nyíregyháza, a Gödöllő, a Dunakanyar, a Tatabánya és Fésűs Irén helyi tanítványai részvételével az egyik székesfehérvári általános iskolában.

Demeter György szövetségi kaptány elmondta, hogy egy hete Székesfehérváron készülnek az Eb-selejtezőkre, a tornán pedig lemérhetik, hol tartanak a felkészülésben. Megjegyezte, hogy tavalyelőtt negyedikek, legutóbb bronzérmesek lettek, ezúttal szeretnének kettőt előrelépve győzni a gálán.

Kaszap Tamás, a válogatott csapatkapitánya szerint a csapat rendkívül lelkes, az edzéseken keményen hajtanak, küzdenek egymásért, mert átérzik a közelgő selejtezőtorna súlyát. Mint mondta, a hétvégi rendezvényen is szeretnének jól szerepelni, hogy a tétre menő találkozókon jó eredményeket érhessenek el.

A III. Alba Regia Röplabda Gála programja:

péntek:
BulgáriaSvédország 16.30
MAGYARORSZÁGAusztria 19.00

szombat:
BulgáriaAusztria 16.30
MAGYARORSZÁGSvédország 19.00

vasárnap:
MAGYARORSZÁGBulgária 16.30
AusztriaSvédország 19.00

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top