Fotó: utanpotlassport.hu

Kapitányváltás a férfi röplabda-válogatottnál

Fotó: utanpotlassport.hu

Új szövetségi kapitányt választanak a magyar férfi röplabda-válogatott élére, közölte a magyar szövetség (MRSZ) főtitkára, Ludvig Zsolt az M1 hírcsatornának nyilatkozva.

A sportvezető a beszélgetés során emlékeztetett rá, hogy a belga Jan De Brant lemondása miatt az Európa-bajnoki résztvevő női válogatottnak is új szakvezetőt kell keresniük.

“Az MRSZ szakmai kollégiuma kapta azt a feladatot, hogy kutassa fel a lehetséges jelölteket. Január végére a döntés értelmében három kapitányjelöltet akarunk az elnökség elé terjeszteni mind a női, mind pedig a férfi fronton” – mondta Ludvig.

A jelenlegi szövetségi kapitány, Demeter György “a jövőben tanácsadóként szeretné szolgálni a férfi röplabdázás ügyét” – magyarázta a főtitkár, majd hozzátette, az új kapitányokkal hosszú távra tervez a szövetség. Ezt bizonyítja, hogy 2017-től 2019-ig a nőkhöz hasonlóan a férfiak is minden évben elindulhatnak a nyári Európa Ligában.

Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke szerint a kormányzati támogatás nélkül ez nem valósulhatna meg.

“A kormányzati támogatás a legfontosabb, hiszen ez jelenti a legnagyobb pénzügyi segítséget, amire a jövőben is számítunk. A TAO-körbe kerülés lenne az igazi siker, aminek biztató jelei vannak. Támogatja a kormányzat, a miniszterelnök és a sportállamtitkár is. Ez óriási lehetőség lenne a röplabdának” – nyilatkozta az elnök.

A röplabdaszövetség vezetőivel, Kovács Ferenccel és Ludvig Zsolttal készült évértékelő interjút a két ünnep között tűzi műsorára az M1 hírcsatorna.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top