Keresés
Close this search box.

Már pénteken megállapodhat a szövetséggel Salomoni

blank

Akár már pénteken aláírhatja a megállapodást a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) és Alberto Salomoni edző az Európa-bajnoki résztvevő női röplabda-válogatott szövetségi kapitányi megbízással kapcsolatban.

A jelenleg az MTK vezetőedzőjeként dolgozó olasz szakember az M4 Sport Sportreggeli című műsorában csütörtökön jelezte, hogy másnap ül le tárgyalni a szövetség képviselőivel, akikkel többek között programokról, tervezésről és a stábról is egyeztetnek majd. Hozzátette: a szervezési kérdések megoldása a legfontosabb szempont.

Salomoni szeptembertől irányítja az MTK-t, mellyel eddig várakozásokon felül szerepel, s a negyedik helyen áll a bajnokságban. A tréner úgy fogalmazott: tapasztalatai szerint jó játékosok vannak Magyarországon, s a női szakágban óriási fejlődési lehetőséget lát. A válogatott esetében pedig az előrelépés egyik legfontosabb feltétele szerinte az, hogy sok meccset játsszon a csapat erősebb külföldi riválisok ellen, s elengedhetetlen, hogy jó legyen a szövetség és a klubok közötti kapcsolat.

Az MRSZ hétfőn jelentette be, hogy Salomoni lehet a női válogatott szövetségi kapitánya, miután a személyét egyhangúlag támogatta az elnökség. Salomoni ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy már jelöltnek lenni is óriási megtiszteltetés, egy nemzeti csapatot edzeni pedig óriási dolog.

Nyári Virág, az MTK szakosztály-igazgatója arról beszélt: a klub nagyon büszke arra, hogy Salomoni lehet a szövetségi kapitány, ám azt is jelezte, hogy hosszú távon számítanak rá az egyesületnél, s már január elején megkezdték vele a tárgyalásokat egy három évre szóló új szerződés megkötéséről. A korábbi kiváló válogatott játékos emlékeztetett rá, hogy a kapitányi poszt pályázatában májustól szeptember végéig, az Eb zárultáig tartó időszak szerepel, így október elejétől az olasz tréner visszatérhet majd a klubhoz, s terveik szerint az új szezonra Leisz Máté másodedző irányításával kezdi meg a felkészülést a gárda.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top