Keresés
Close this search box.
Fotó: Fodisz.hu

Újabb összecsapás

Fotó: Fodisz.hu

Újabb ligarögbi mérkőzés szombaton!

A Rugby League European Federation (RLEF) és a Magyar Ligarögbi Szövetség (HRLF) rendezésében Budapesten, július 15-én, Magyarország Lengyelországgal csapott össze. A hazai csapat fergeteges győzelmet aratott, az eredmény 56 – 4 lett. A két ligarögbi válogatott, sporttörténelmet írva, először mérkőzött meg egymással. A meccs az európai szövetség által kezdeményezett, hivatalosan 2018-ban elinduló, Csehország, Lengyelország, Magyarország részvételével rendezendő Tri Nations tornák tesztjének tekinthető. Az összecsapás a Magyar Bulls, azaz a magyar válogatott győzelmét hozta.

A 13 fős rögbi magyarországi fejlődése szempontjából rendkívül fontos válogatott tesztmérkőzések már előkészítik a 2018 őszén, Ausztráliában megrendezésre kerülő „Feltörekvő Nemzetek Ligarögbi Világbajnoksága” elnevezésű nagyszabású sporteseményt, melyen integrált csapatok is versenyeznek majd a nagyválogatottak mellett.

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a HRLF együttműködésében elindított „Road to Sydney” projekt, egészséges, hátrányos helyzetű és sérült gyermekek bevonásával épít fel egy integrált magyar csapatot, akik előreláthatólag három mérkőzést vívnak az Emerging Nations Rugby League World Championship kísérőrendezvényeként Sydney-ben!

Az első budapesti állomás után, július 22-én ismét itthon játszik a „BullsCsehország legjobbjaival, majd egy augusztus végi, csehországi visszavágó zárja a nyári teszt-sorozatot.

A szervezők kérnek minden szurkolót és támogatót, hogy személyes jelenlétével is segítse a helyszíneken a Magyar Bulls ligarögbi csapatát. A mérkőzés időpontja: július 22., szombat, 17:00–19:00 óra között Helyszín: KFKI sporttelep, 1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top