Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar női vízilabda válogatott)

A 3. helyért játszhat a magyar csapat

Fotó: Facebook (Magyar női vízilabda válogatott)

A harmadik helyért szállhat vízbe vasárnap a magyar női vízilabda-válogatott a világliga Sanghajban zajló szuperdöntőjén, mivel a torna szombati második elődöntőjében négy góllal alulmaradt az Egyesült Államok gárdájával szemben.

A magyar-amerikai összecsapáson az Egyesült Államok szerzett vezetést, ám a balkezes magyar center, Bujka Barbara szinte azonnal egyenlített (1-1). A folytatásban aztán a rivális megmutatta, miért számít jelenleg a női vízilabda messze legjobb csapatának: az olimpiai és világbajnok, a világligában címvédő együttes sorra-rendre betalált, miközben a magyar csapat képtelen volt növelni góljainak számát, részben saját gyámoltalan támadójátéka miatt, részben az ellenfél rendkívül szigorú védekezése, remek blokkolásai következtében – miként az az M4 egyenes közvetítéséből is kitűnt.

A nagyszünetig 6-1-re húzott el az amerikai együttes, amely lankadatlanul hatékony volt, s a kiállítások is őt segítették a mind tanácstalanabbá váló, önbizalomhiánnyal pólózó magyar válogatottal szemben. Nem született magyar gól a harmadik negyedben sem, mégsem lett a vége csúfos vereség, mert a hajrában előbb Keszthelyi Rita – ő kétszer is -, majd Csabai Dóra volt eredményes, így 8-4-es amerikai sikerrel zárult a mérkőzés.

„Nem szolgáltunk rá a győzelemre, az utolsó másfél negyedben mutatott játékunk dacára sem – értékelt Bíró Attila a FINA, a nemzetközi szövetség honlapjának nyilatkozva. – Az Egyesült Államok csapata sokkal jobban pólózott, mint mi, agresszívabb volt, jobban védekezett, s több gólt lőtt az első három negyedben. Utána már csak a szorosabb végeredményért harcoltunk. Előzetesen azt gondoltam, hogy megszorongatjuk majd riválisunkat, de nem így történt.”

Bíró Attila szövetségi kapitány alakulatának a bronzmeccsen az orosz csapat lesz az ellenfele, amely Kanada legjobbjaitól kikapott egy góllal az első elődöntős összecsapáson.

Eredmény, elődöntő (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
Egyesült ÁllamokMagyarország 8-4 (2-1, 4-0, 2-0, 0-3)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top