Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Czagány Balázs

A Szolnok legyőzte a Ferencvárost

MTI Fotó: Czagány Balázs

A férfi vízilabda két magyar együttest medencébe szólító Európai Szuperkupája a Szolnoké lett, miután a Bajnokok Ligájagyőztes Tisza-parti gárda büntetőkkel nyert az idei Eurokupában első Ferencváros ellen szombaton a Komjádi uszodában.

A Szolnok 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, amikor az FTC magához tért, és egyre formásabb támadásokat szőve szintén elkezdte a góltermelést. Olyannyira, hogy 3-3-nál utol is érte a magyar bajnoki címet is birtokló, hazai kupagyőztes Szolnokot. A nagyszünetre mégis minimális szolnoki előnynél (5-4) vonulhattak el a csapatok.

A harmadik negyedben megállt a támadótudománya mindkét félnek, olyannyira, hogy gól nélkül pergett le a teljes játékrész. A negyedik nyolc percben aztán büntetőből a triplázó Varga Dénes 5-5-re módosított, majd egy-egy találat esett még mindkét oldalon, a döntetlennél jöhettek hát az ötméteresek.

A büntetőpárbajban az FTC részéről ketten – Varga Dénes és Madaras Norbert – rontottak, a szolnokiak ugyanakkor nem hibáztak, így összesítésben 10-8-ra nyertek, s övék lett az Európai Szuperkupa.

Eredmény:
Szolnoki Dózsa-KözgépFTC-PQS Waterpolo 10-8 (3-1, 2-3, 0-0, 1-2 – 4-2) – büntetőkkel

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top