Keresés
Close this search box.
magyari alda

Az UVSE-nél folytatja a válogatott vízilabdázó Magyari Alda

Korábbi terveinek megfelelően váltott klubot Magyari Alda olimpiai bronzérmes vízilabdakapus, aki az UVSE-nél folytatja pályafutását.

Az M4 Sport Sporthíradóban szerda reggel arról beszélt, hogy nem azért jött el a Dunaújvárostól, mintha ott valami probléma lett volna, hanem a távozó Gangl Edina helyére érkezett és döntése házon belül nem okozhatott meglepetést. Amint azt elárulta, eredetileg úgy volt, hogy már tavaly az UVSE-hez kerül az Egertől, de akkor a járvány miatt Gangl nem tudott külföldre igazolni, így került képbe számára a Dunaújváros.

Magyari úgy véli, hiába szerződött Gangl idén nyáron a görög Glifadához, és távozott Parkes Rebecca is az ugyancsak görög Etnikoszhoz, számos válogatott utánpótlás korú tehetséggel rendelkezik az UVSE, így erős csapatuk lesz. Az előző idényre visszatekintve pedig azt mondta, nagyon sokat köszönhet a Dunaújvárosnak.

Ha nincs ez a dunaújvárosi év, akkor biztos, hogy nem vagyok kinn a tokiói olimpián” – szögezte le a húszéves kapus, aki előző csapatával megnyerte a Magyar Kupát és második lett a bajnokságban és az Euroligában.

Arra a kérdésre, hogy pályafutása csúcsaként élte-e meg ezt az évet, úgy reagált: „nem gondolom, remélem, hogy lesz még feljebb„.

Azt a célt tűztem ki, hogy az olimpián legyek végig stabil és ne legyen az, hogy miattam bukunk el egy meccset is, ami, azt gondolom, részben sikerült, de én egy kicsit maximalista vagyok, szerintem voltak még olyan hibáim, amiket nem lehetne megengedni. Természetesen azon leszek a következő a bajnoki, Euroliga-meccseken és a világbajnokságon vagy az Európa-bajnokságon, hogy egy olyan stabil hátteret tudjak nyújtani, hogy a lányoknak inkább csak a góllövésre kelljen koncentrálniuk” – tette hozzá.

(forrás: MTI, nyitókép: MTI/Kovács Tamás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top