Keresés
Close this search box.
Fotó: waterpolo.hu/Madar Balázs

Benedek Tiborék a győzelemre hajtanak

Fotó: waterpolo.hu/Madar Balázs

Pénteken és szombaton kerül megrendezésre a Tüske Uszodakomplexumban a női vízilabda LEN Kupa négyes döntője. Az UVSE szakmai igazgatója, Benedek Tibor elárulta: céljuk a győzelem megszerzése.

A háromszoros olimpiai bajnok az esemény szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte, a budapesti világbajnokság előtt klubszinten egy nagyon jó nemzetközi erőfelmérő lesz a második számú európai kupa fináléja, s külön örülnek annak, hogy a kontinentális sportági szövetség (LEN) korábbi döntése szerint ezt az UVSE rendezheti. Benedek hozzátette, a Tüske Uszoda nem igazán hazai pálya a számukra, de ez nem jelent problémát nekik, s reméli, hogy telt ház előtt játszhatnak.

„Fontos számunkra a LEN Kupa” – hangsúlyozta a korábbi férfi szövetségi kapitány, aki úgy érzi, jó felkészülés volt számukra a bajnoki döntő első mérkőzése. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy játékosként pályafutása első nemzetközi sikerét éppen a LEN Kupa megnyerése jelentette.

A sorsolásnak köszönhetőn már biztos, hogy lesz magyar döntőse az eseménynek, hiszen az egyik ágon pénteken 19 órától az UVSE a Dunaújvárossal mérkőzik. A másik párharcban 17 órától olasz Padova az orosz Hanti-Manszijszkkal csap össze. Mint elhangzott, mindkét külföldi együttesnek van olimpiai dobogós játékosa, a Padovának az ezüstérmes Elisa Queirolo, utóbbinak a bronzérmes Jekatyerina Liszunova.

Benczur Márton, az UVSE másodedzője szerint nagy motivációt jelent számukra a hazai pálya, s bár tisztelik az ellenfeleiket, egyértelműen győzni szeretnének. Arra kérte az újpesti szurkolókat, hogy nagy számban jöjjenek ki a Tüske Uszodába, mert úgy érzi, nagy szükség lesz a támogatásukra. Bár esélyesebbnek tartják őket ellenfeleiknél, tudja, hogy minden abban a 4×8 percben fog majd eldőlni, amit a medencében töltenek.

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője kiemelte, miután idén a Magyar Kupában és a magyar bajnokságban sem sikerült bejutniuk a döntőbe, így a LEN Kupa maradt az egyetlen sorozat, hogy olyan eredményt érjenek el, amelyre ebből az évből büszkék lehetnek. Hozzáfűzte: az erőviszonyok alapján, bár az Euroligában indultak, már a szezon elején is a LEN Kupára készültek, s nem gondolták volna, hogy éppen az újpestiekkel kerülnek szembe az elődöntőben.

A LEN Kupa négyes döntőjének programja:
Április 14., péntek, elődöntők:
PadovaHanti-Manszijszk 17.00
UVSEDunaújváros 19.00
Április 15., szombat:
Bronzmérkőzés, 17.15
Döntő, 19.15

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top