Keresés
Close this search box.

Győzelem az oroszok ellen, csoportmásodik a női válogatott

blank

Egy góllal jobbnak bizonyult Oroszországnál a magyar női vízilabda-válogatott a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, és a második helyen jutott be a negyeddöntőbe, ahol Németország vagy Franciaország lesz az ellenfele.

Az első negyedben kevés támadás fejeződött be lövéssel, a játékvezetők mindkét oldalon sok kontrát fújtak be, a magyar válogatott Keszthelyi Rita két góljával 2-1-es vezetéssel zárta ezt a felvonást. 

A második játékrészben remekül játszott a magyar válogatott, könyörtelenül kihasználta az ellenfél hibáit, és határozottan, keményen, jól védekezett, félidőben 6-2-re vezetett Bíró Attila szövetségi kapitány csapata.

A harmadik negyedet az ellenfél kezdte jobban, 6-4-re felzárkózott, de sikerült rendezni a sorokat, és az utolsó nyolc perc előtt 9-5-re vezetett a magyar csapat.

Az utolsó felvonás gyors gólváltással kezdődött, majd hullámvölgybe került a magyar válogatott és az oroszok 10-6-ról felzárkóztak 10-10-re, ám az utolsó percben egy végletekig kijátszott emberelőnyös helyzetből Illés Anna megszerezte a 11-10-es győzelmet és a csoport második helyét érő találatot.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top