Keresés
Close this search box.
Fotó: waterpolo.hu / Dobos Sándor

Olimpiai csapatok a Margitszigeten

Fotó: waterpolo.hu / Dobos Sándor

A jövő hét szerdán startoló BENU Kupán olimpiai résztvevő vízilabda-válogatottak is részt vesznek. A férfi és a női nemzeti csapat célja egyértelmű: felkészülni a riói ötkarikás játékokra.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke a viadal pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette, az ötnapos torna iránt nagy az érdeklődés, még a franciaországi Európa-bajnokságon nyolcaddöntőig jutott magyar labdarúgó-válogatott játékosai közül is jelezték néhányan a részvételüket.

„Az első hat legnézettebb közvetítés vízilabda-mérkőzés volt Londonban, a női és a férfi együttest is sokan figyelték” – hangsúlyozta a közelgő ötkarikás játékokkal kapcsolatban Kemény Dénes. „Az olimpia kapcsán nincsenek kifejezett elvárásaim. Ha jól választ kapitányokat a szövetség, ők pedig jól választanak játékosokat, akkor az elvárások belülről jönnek. Mindkét csapatban benne van az érem, amelynek színe nüanszokon múlhat”.

A férfi válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor elmondta, bíznak benne, hogy a BENU Kupa ugyanúgy bekerül a köztudatba, ahogy a korábbi felkészülési tornák is.

„Elkezdődik a felkészülés második fázisa, melynek során már nem a 13-as keretbe kerülésről van szó, hanem az a cél, hogy a 13 ember minél egységesebb legyen, minél jobban összeszokjon az egy hónap alatt, s minél ütőképesebb legyen a legfontosabb mérkőzéseken” – fejtette ki Benedek Tibor, aki hozzátette, az elmúlt hét a fizikális felkészítésről szólt. Hozzátette, Tóth Márton és Bedő Krisztián még részt vesz a felkészülésben, sőt, előbbi Rióba is kiutazik az első néhány napra, hogy tudjanak egymás között két kapura gyakorolni.

A szövetségi kapitány elmondta, szakmai okok miatt Varga Dániel helyett Varga Dénes lesz a csapatkapitány a jövőben.

„Úgy gondolom, hogy Varga Dániel így még jobb teljesítményt fog nyújtani, hogy lekerül a válláról a csapatkapitányi poszttal járó plusz teher, de ettől ugyanúgy lesz hangja a medencében. Varga Dénest véleményem szerint nem fogja korlátozni a játékában a plusz felelősség, az egyik legjobb játékos helyett a másik legjobb játékos lesz a csapatkapitány” – indokolta döntését Benedek Tibor.

Bíró Attila, az Európa-bajnok női együttes szövetségi kapitánya kiemelte, a nemrég véget ért amerikai felkészülés eredménye biztosan látszani fog az olimpián.

„A világ legjobb csapatával tudtunk edzőmérkőzéseket és három hivatalos találkozót játszani. Nem esünk kétségbe attól, hogy jobban teljesítettek, teljesen más munkát csináltunk, mint ők” – fejtette ki Bíró Attila. „Egy hét múlva jelölöm ki a csapatot, a három BENU Kupa mérkőzést még mindenképp szeretném megvárni. Három kapus van a keretben, mindannyian fognak kapni egy meccset a BENU Kupán, utána döntök közülük. A védőknél sem döntöttem még, olyan játékost keresek erre a posztra, aki segíteni tud a támadásokban is.”

Bíró Attila hozzátette, a torna első két napjára ingyenes a belépés, de lesz több becsületkassza is, bármelyik szurkoló felajánlhat tetszőleges összeget az SOS Gyermekfalvak javára.

A BENU Kupa programja:

Július 13., szerda, Széchy-uszoda:
Spanyolország-Ausztrália – 19.00 (női mérkőzés)
Magyarország-Olaszország – 20.30 (női mérkőzés)

Július 14., csütörtök, Széchy-uszoda:
SpanyolországOlaszország – 19.00 (női mérkőzés)
MagyarországAusztrália – 20.30 (női mérkőzés)

Július 15., péntek, Hajós-uszoda, 50-es medence:
OlaszországAusztrália – 13.00 (női mérkőzés)
GrúziaAusztrália – 17.30 – (férfi mérkőzés)
MagyarországSpanyolország – 19.00 (női mérkőzés)
MagyarországHorvátország – 20.30 (férfi mérkőzés)

Július 16., szombat, Hajós-uszoda, 50-es medence:
HorvátországAusztrália 19.00 (férfi mérkőzés)
MagyarországGrúzia – 20.30 (férfi mérkőzés)

Július 17., vasárnap, Hajós-uszoda, 50-es medence:
MagyarországAusztrália – 10.00 (férfi mérkőzés)
HorvátországGrúzia – 11.30 (férfi mérkőzés)

BENEDEK Tibor bejelentéssel élt a BENU Kupa sajtótájékoztatóján! Új csapatkapitánya van a férfiválogatottnak – testvérek váltják egymást ezen a poszton. A videóban elmondja, miért történt a váltás. #waterpolo #waterpolohu #waterpolohungary

Közzétette: waterpolo.hu – 2016. július 8.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top