blank

Tornagyőztes a női vízilabda-válogatott

blank

Százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg Miskolcon az Univer Kupát a vasárnap kezdődő belgrádi olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságra készülő magyar női válogatott. A férfiak ugyanerre az eseményre készülnek, ők Győrben megnyerték az utolsó mérkőzésüket a Volvo Kupán és a harmadik helyen végeztek.

A nők ellenfele az utolsó fordulóban a két forduló után szintén százszázalékos Olaszország volt kedden. Az itáliaiak kezdték jobban a találkozót, 2-0-ra elhúztak, de a magyar együttes még az első negyedben egyenlített, de egy jól eltalált távoli lövés után mégis olasz vezetéssel zárult a nyitó felvonás (2-3). 

A folytatásban hibátlan védekezés, és a támadások pontos befejezése jellemezte Bíró Attila szövetségi kapitány csapatának játékát, aminek köszönhetően félidőben 5-3-ra vezettek a magyarok. A harmadik negyed gyors magyar góllel kezdődött, a játékrész végére tovább nőtt a különbség, megnyugtató előnnyel (10-6) várták a házigazdák a záró szakaszt. Bár az utolsó negyedet 2-1-re nyerték az olaszok, a magyar siker és tornagyőzelem nem forgott veszélyben. A magyar együttes 11-8-ra nyert és elhódította a trófeát. 

Benedek Tibor szövetségi kapitány férfi válogatottja a záró fordulóban az első két mérkőzésén szintén vereséget szenvedett Szlovákiával találkozott, és az első perctől vezetve, magabiztosan nyert 13-9-re, megszerezve a harmadik helyet. A Volvo Kupán Olaszország végzett az első helyen, megelőzve Spanyolországot.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top